Ferievaluta

Unngå valutafella

Hvis du skal feriere i sommer er det et par viktige ting du bør huske på.

FERIEVALUTA: Husk dette når du er på ferie. Foto: megaflopp / Shutterstock / NTB
FERIEVALUTA: Husk dette når du er på ferie. Foto: megaflopp / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje en stund siden du sist var på ferie og det er fort gjort å glemme hva som faktisk lønner seg når det gjelder ferievalutaen. Betaling og minibankuttak trenger ikke å være dyrere enn nødvendig, men da er det viktig å huske på et par ting.

- Mange har ikke vært i utlandet på lenge og jeg tror absolutt at det er en behov for oppfriskning av hva man skal gjøre og hva man ikke skal gjøre, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1.

Unngå valutafella

- En felle som man lett kan gå i er å gå på et vekslingskontor og veksle inn norske sedler med utenlandske valuta. Selv om vekslingskontoret ofte lokker med «no commission», altså gebyrfri veksling, så får du så dårlig vekslingskurs at du taper stort på det. Så styr unna vekslingskontor, råder Gundersen.

En annen felle er å belaste kjøp med kort og uttak i minibank i norske kroner. Den norske valutaen vil som regel være det dyreste alternativet.

Du får gjerne spørsmål om «conversion» eller «no conversion», som betyr at du skal velge om uttaket eller kortbruken skal regnes om i norske kroner med en gang eller ikke. Her skal du alltid velge «no conversion».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.