Forventes lange køer:

- Uproblematisk per nå

Det er ventet lange køer over Svinesundsbroen i dag. Ha dokumentene klare.

KØ: Ha dokumentasjonen klar om du skal reise over grensen og inn igjen i Norge i dag. Her fra Charlottenberg. Foto: Annika Byrde / NTB
KØ: Ha dokumentasjonen klar om du skal reise over grensen og inn igjen i Norge i dag. Her fra Charlottenberg. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På fredag meldte Øst politidistrikt om at de forventer lange køer over Svinesundsbroen - inn til Norge, søndag ettermiddag og kveld.

Da skal mange hjem fra feriehuset i Sverige.

Forrige søndag var trafikken størst i tidsrommet 14 til 22. Køen var på det meste på 4 timer, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

- Erfaringen hittil har vært at trafikken har tatt seg opp etter klokka 12, og at den er jevn og stigende utover ettermiddagen og kvelden. Torsdag var trafikken størst klokka 2030, da var det rundt to timers ventetid. Klokka 0130 var køen borte, sier seksjonssjef Merete Beck i utlendingsseksjonen i Øst politidistrikt, i meldingen.

Hva er status?

Dinside har vært i kontakt med Øst politidistrikt og fått en status på mengdene med kø så langt, søndag ettermiddag.

Operasjonsleder Svein Walle forteller til Dinside at det er helt uproblematisk per nå.

- De lengste køene varer i cirka et kvarter, forklarer han og fortsetter.

- Det er vanskelig å si når køen vil bli tettere. Vi får bistand fra Heimevernet som avhjelper politiet på en god måte. Så jeg håper det går smertefritt for seg i hele dag.

Beck fortalte til Dinside tidligere i uka at hun anbefaler å ha alle dokumenter klare.

- Da går grensekontrollen raskere, og det bidrar til å redusere kø. Oppdatert informasjon om regelverk og dokumentasjonskrav finnes på regjeringen.no.

Du kan lese mer om hvordan politiet løser det ved grensa her:

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer