Urbane feriefristelser

Storbyer er i skuddet som aldri før. Halvparten av oss planlegger en storbyferie i løpet av 2004. Aller helst vil vi reise til Roma, mens London stadig er det mest populære reisemålet.

Publisert
Sist oppdatert

Roma topper alle statistikker over den byen vi helst vil feriere i. I følge en undersøkelse utført av Infact for Berg-Hansen reisebyrå ville rundt 60 prosent av oss hoppet på første fly til den evige stad, om omstendighetene sto til rette for det. Imidlertid er det London som topper statistikkene over nordmenns mest populære reisemål. Det viser at vi fortsatt velger tradisjonelt.

Kristin Sætevik fra Reisefeber.no kan fortelle at hittil i år har vi bestilt flest reiser til metropolene London, Barcelona, København, Paris og, kanskje noe overraskende, Oslo.

Direkte

Nordmenn stiller store krav til reisen. Skal vi bare være borte et par netter unngår vi reiser der vi må bytte fly.

- Det er en klar sammenheng mellom hvilke storbyer som er populære og direktefly fra Oslo, sier Bjørge Brekke fra Reisefeber.no.

DinSides oversikt over direkteflygninger finner du her.

Det viser seg også gjennom at skandinaviske, inkludert norske byer, gjør det godt på våre rundspørringer om populære byer.

Ekstra ferie = flere reiser

I tillegg har den ekstra ferieuken rukket å påvirke nordmenns ferievaner. Bengt Olsen i Prisma Tours kan fortelle at mens vi før var borte to eller tre netter, utvider de fleste nå storbyferiene sine til fire netter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer