Uro i Thailand

Nordmenn på ferie i Thailand er i liten eller ingen grad berørt av den politiske uroen i landet, ifølge reiseselskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Demonstranter stanset fredag trafikken på innfartsveiene til flere av de største flyplassene. Blant annet skal veien til flyplassen i Phuket ha blitt fullstendig blokkert, og mange reisende kom verken inn eller ut. Demonstrantene forsøkte også å ramme flyplasser i Krabi og Hat Yai.

De norske reiseselskapene følger situasjonen, men har ikke fått melding om at nordmenn sitter fast på flyplassene, eller andre problemer.

Følger situasjonen

- Vi har ikke flyging før 9. september, så dette berører ikke oss i det hele tatt, sier administrerende direktør Gunnar Grosvold i Ving Norge til NTB.

Heller ikke Star Tour har flyginger før den 9. september, men har for tiden 200 nordmenn i Thailand.

- Vi følger situasjonen, men vi har ikke hørt om problemer for våre reisende, sier Lena Petterson, informasjonssjef i Star Tour.

Det er lavsesong for turisme til Thailand, og få nordmenn er på reise i landet.

Forholdsregler

Din mening:

Drømmer du om å reise til Thailand (Avsluttet)
Ja, det roer seg sikkert ned igjen.(69%) 70
Ja, men ikke nå.(17%) 17
Nei, jeg reiser heller andre steder.(14%) 14
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Vi har for tiden noen få reisende i Hua Hin, som ligger sør for Bangkok. Vi har måttet legge om reiseruten inn til flyplassen noe, men ellers skal alt gå helt som normalt, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo.

Hun tror de fleste nordmenn som reiser til Thailand, er kjent med den politiske uroen, og tar sine forholdsregler. Reiseselskapet har ikke fått noen spesielle henvendelser på grunn av situasjonen.

- Reisende som blir berørt, bør kontakte flyselskapet sitt for å finne mulige løsninger, sier Begby.

- De fleste som reiser til Thailand drar på vinterstid. Vi får håpe at disse problemene ikke vil vedvare utover.

Daglige avganger

Thai Airways har daglige flyginger til Thailand fra Skandinavia og vil følge situasjonen fortløpende.

- Det er ikke noe som tyder på at dette blir et problem foreløpig, men det er en situasjon som kan endre seg raskt, sier Hilde Hirai, daglig leder for det norske kontoret til Thai Airways. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer