USA erklærer Bali som "trygt"

Etter seks år stemplet som "utrygt reisemål", har USA nå snudd.

Publisert
Sist oppdatert

Etter terrorbombene i 2002 frarådet amerikanske myndigheter Bali som reisemål. Først nå, seks år etterpå, trekker de tilbake rådet om å ikke reise til den indonesiske øya.

Terrorbombene drepte 202 mennesker, deriblant mange utenlandske turister, og 209 mennesker ble skadet. Terroraksjonen ble utført av en islamistisk terrorgruppe kalt Jemaah Islamiah. Målet med bombene var å ramme de vestlige turistene på øya.

Blitt sikrere

Amerikanske myndigheter uttaler at sikkerhetssituasjonen nå er betydelig forbedret, og mener derfor at det ikke lenger er grunn til å fraråde amerikanere å reise til øya, som er et populært reisemål i Sørøst-Asia.

Balineserne er veldig glade for dette, siden amerikanere har vært en viktig turistgruppe. Turismen er en av hovedinntektene på øya. I tillegg håper indonesiske myndigheter at USAs beslutning skal påvirke australske myndigheter til også å oppheve sin advarsel mot Bali som reisemål. Australiere har tradisjonelt vært den aller største turistgruppen på Bali.

Lyst til å reise til Bali? Sjekk denne reisereportasjen: Drømmeøya Bali

Norske myndigheter opphevet sin advarsel mot Bali som reisemål allerede i februar 2003. Nå er det bare Øst-Timor nordmenn advares mot å reise til i Indonesia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer