USA sier nei til mobilbruk på fly

Amerikanske myndigheter sier foreløpig nei til å tillate mobilbruk på fly.

Publisert
Sist oppdatert

Forslaget om å fjerne forbudet mot å bruke mobiltelefoner på fly møtte store protester blant folk, skriver den britiske avisen The Daily Telegraph.

Ifølge Federal Aviation Authority (FAA), er det hovedsaklig frykten for at mobiltelefoner forstyrrer det elektroniske utstyret om bord på flyet som har gjort at folk har protestert.

Ikke farlig å ringe på flyet

Denne frykten er ubegrunnet, skal vi tro European Aviation Safety Agency, som tidligere i år godkjente in-flight mobilteknologi laget av selskapet ON Air. Deres system gjør at mobiltelefoner ikke potensielt kan forstyrre flyets elektroniske utstyr. Ulempen er at denne teknologien er kostbar og at det vil bli dyrt for passasjerene å ringe mens de sitter på flyet.

I Europa har flyselskaper som Ryanair, Tap Air Portugal og Air France sagt at de vil gjøre det mulig å bruke mobiltelefoner på flyet. Det samme har Emirates, AirAsia og indiske Kingfisher indikert.

Ingen norske flyselskaper har foreløpig planlagt å åpne sine flyturer for mobiltelefonbruk.

Kilde: The Daily Telegraph


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer