USA skjerper kontroll ved innreise

Skal du til USA etter årsskiftet, vil du måtte registrere deg online minst tre dager før reisen. Tiltaket skal bidra til å forebygge terror og gjelder alle utlendinger som ikke trenger visum til USA.

Publisert
Sist oppdatert

De nye reglene er ventet å gjelde fra årsskiftet og vil bli kunngjort tirsdag av statsråd for indre sikkerhet, Michael Chertoff, skriver Financial Times.

Regelen gjelder for turister fra 27 land, blant dem de fleste land i Vest-Europa, inkludert Norge, og land som Australia, New Zealand, Japan og Singapore.

Har man først registrert seg, gjelder registreringen for et ubegrenset antall reiser i to år.

USA vil ha fingeravtrykk - ved inn- og utreise

- Like farlige

En amerikansk tjenestemann sier til den britiske avisen at det er naivt å tro at personer som ikke trenger visum, utgjør noen mindre fare enn de som kommer fra land der det kreves visum. Dessuten frykter amerikanerne en radikalisering i Europa, noe som kan øke risikoen for at Europa blir brukt som base for terrorangrep i USA, fremholder den anonyme kilden.

Flere terrordømte personer har reist til USA uten visum, blant annet briten Richard Reid, den såkalte «skobomberen» som ble pågrepet på vei til USA, og franskmannen Zacarias Moussaoui, som ble dømt for innblanding i 11. september-angrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer