USA strammer til passkravene

PASS: Fra 26. juni må alle reisende til USA ha enten maskinlesbare pass eller visum. Men de biometriske passene som skulle innføres 26. oktober i år, er utsatt med ett år.

Eksempel på et maskinlesbart pass. Foto: Den amerikanske ambassaden Foto: Den amerikanske ambassaden
Eksempel på et maskinlesbart pass. Foto: Den amerikanske ambassaden Foto: Den amerikanske ambassaden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inntil nå har det vært mulig for nordmenn å reise inn i USA med den gamle passtypen, på tross av kravene om maskinlesbare pass som kom i 2003. Amerikanske grensevakter har hatt tilgang til å gi engangsunntak for norske reisende med håndskrevne pass, men nå er det slutt på dette.

Fra og med 26. juni må alle reisende ha enten maskinlesbare pass eller visum, ved innreise til USA. Har du ikke dette klart, blir du nektet innreise.

Biometriske pass

Maskinlesbart er første skritt. Men snart kommer det enda mer avanserte pass. Disse nye passene skal inneholde en databrikke med informasjon, som for eksempel fingeravtrykk og digitale fotografier. Fristen var opprinnelig satt til 26. oktober i år, men ettersom de fleste av de 27 landene det gjaldt, ikke hadde mulighet til å greie å overholde fristen, forlenges det til samme dato neste år.

Norske myndigheter er godt i gang med forberedelsene til innføring av pass med slike databrikker, og mener de nye passene vil bli bortimot umulige å forfalske, melder NRK og NTB.

Les mer om maskinlesbare pass og biometriske pass her:
>> Unntak i passlovgivningen (27. oktober 2004)
>> Passregler til USA (21. oktober 2004)
>> Mer om biometriske sikkerhetssystemer (11. september 2003)
>> Nye passkrav til USA (27. august 2003)

>> Her finner du alle våre artikler om USA


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer