USA utsetter passfrist

USA har stilt krav om maskinlesbart pass eller visum for alle reisende fra og med 1. oktober 2003. Nå er fristen utsatt til neste år.

Eksempel på maskinlesbart pass.
Illustrasjon: Den amerikanske ambassaden Foto: Den amerikanske ambassaden
Eksempel på maskinlesbart pass.
Illustrasjon: Den amerikanske ambassaden Foto: Den amerikanske ambassaden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs passkrav og fristen til 1. oktober i år, har skapt hodebry for både politimyndigheter som må utstede passene, og for reisende som har hatt vanskeligheter med å få utstedt et slikt pass på hjemstedet. Utstyret som kreves for å skrive ut maskinlesbare pass har nemlig vært ganske begrenset i utbredelse, noe som har ført til at mange har måttet reise langt for å komme til et politidistrikt med denne tjenesten - eller de har måttet betale dyrt for å få utskrevet visum som igjen har krevd personlig oppmøte på den amerikanske ambassaden i Oslo.

Nå har imidlertid amerikanske myndigheter innvilget en utsettelse på fristen for maskinlesbare pass, for 21 land - og Norge er ett av disse. Alle turister og forretningsreisende til USA kan dermed puste lettet ut og fremdeles reise med sitt gamle pass - fram til 26. oktober 2004. Etter denne datoen må du imidlertid ha enten maskinlesbart pass eller visum for å slippe inn i USA.

Ifølge den amerikanske ambassaden i Norge vil det fra 26. oktober 2004 stilles ytterligere et nytt passkrav fra amerikanske myndigheter: Alle pass som er utstedt etter denne dato må inneholde biometriske kjennetegn. Dersom du reiser med et pass utstedt etter 26. oktober 2004 og som ikke er maskinlesbart og ikke utstyrt med biometriske kjennetegn, du ha visum.

Relaterte artikler:

 • Nye passkrav til USA

 • Biometriske sikerhetssystemer: Øyet avslører deg
 • Ut å reise?


  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer