USA vil ha væpnede vakter på fly

USA vil ha strengere regler for flytrafikken over Atlanteren, og vil ha væpnede vakter på flyene.

Publisert
Sist oppdatert

Bushadministrasjonen legger press på EU-landene for å godkjent strengere sikkerhetstiltak på flyturer over Atlanteren. USA ønsker å plassere væpnede vakter på amerikanske passasjerfly som flyr til og fra Europa. Det skriver den britiske avisen The Guardian.

Presser med visumplikt

Dersom ikke EU-landene går med på de nye reglene, kan USA velge å innføre visumplikt for europeere. I dag trenger ikke vest-europeere dette for å reise til USA.

En EU-ansatt uttalte til avisen at skrivet bushadministrasjonen har sendt til EU krever at EU skal utlevere personlig informasjon også over passasjerer som flyr over USA, men ikke lander der (aktuelt dersom man skal til Mellom-Amerika eller Karibia), dersom EU-borgere skal kunne reise visumfritt til USA i fremtiden.

I tillegg skriver The Guardian at USAs innenriksdepartement i løpet av noen måneder vil innføre et nytt system for europeere som vil reise til USA, der de må søke om innreisetillatelse via internett før de bestiller flybilletter.

Oppdager ikke bomber

Allerede i dag må flyselskapene overlevere amerikanske myndigheter informasjon om passasjerene og hvor de skal bo når under oppholdet før flyet lander i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer