Usannsynlig morsom europatur

I ”Fra Hammerfest til Istanbul. Verken Her Eller Der” er det Europa som får gjennomgå av den amerikanske reiseskribenten Bill Bryson. Han har nok en gang skrevet en nesten skremmende morsom bok.

Usannsynlig morsom europatur
Publisert
Sist oppdatert

En utmerket test på hvor bra eller dårlig en reiseskribent er, får man når vedkommende beskriver et sted man kjenner særdeles godt. Da blir det raskt avslørt hvorvidt han/hun virkelig setter seg inn i det som omtales, i hvilken grad han bare er morsom og/eller en kjedelig bedreviter.

Således er Bill Brysons ”Verken Her Eller Der. Fra Hammerfest til Istanbul” et utmerket utgangspunkt for å vurdere en av verdens mest kjente reiseskribenter. Her begynner nemlig historien i Oslo, hvor den stakkars mannen blant annet prøver å veksle om reisesjekker til norske kroner. Kassereren i Kredittkassen på Karl Johan vil ikke helt gå med på at William McGuire Bryson, som det stod i passet, var den samme som Bill Bryson, navnet på reisesjekkene. Etter å ha kranglet til seg penger, får Bryson vite at han ikke har billett på bussen til Hammerfest:

”Det må være en misforståelse, vær så snill og se en gang til”. Jenta studerte passasjerlista. ”Nei, Mr. Bryson. Navnet Deres står ikke her.

Men jeg kunne se det, selv opp ned. ”Det står der. Nest nederst.”

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer