USAs beste strand

Dr. Beach har talt, og valget er forståelig nok.

USAs beste strand
Publisert
Sist oppdatert

Vil du legge ned strandhåndkleet på USAs fineste strand, må du reise til Hawaii. Den ligger nemlig på øya Kauai, som er den nordligste av øyene i Hawaii.

Hanalei Bay er navnet på bukten som består av en flere kilometer lang sandstrand og turkisblått vann. Bak stranden reiser skogkledde fjell seg, og herfra velter fossene nedover.

Det er 19. gang kystekspert Dr. Stephen P. Leatherman, direktør ved Florida International University’s Laboratory for Coastal Research, plukker ut de ti fineste amerikanske strendene.

Les også: Hawaii med familien

Leatherman har valgt ut sine favoritter ut fra 50 kriterier som går på vannkvalitet, vanntemperatur, vær, sandkvalitet, sikkerhet og fasiliteter.

Hanalei Bay karakteriseres som spektakulær, og regnes også av mange hawaiere som den flotteste. Ifølge Dr. Beach får du best utsikt over stranda fra Princeville Hotel, som ligger øst for stranda. Det er også fint i andre enden av stranda, der lavaklipper går ut i sjøen. her har mange kunstnere stått og malt.

Her er den fullstendige listen over det Dr. Beach har kåret til de ti beste amerikanske strendene i 2009:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer