USAs farligste byer

Ikke alt er bare vel i USA. Vi har sett statistikken over landets farligste storbyer, men også de tryggeste.

Publisert
Sist oppdatert

Trygg eller utrygg? Se hvilke storbyer i USA som rapporterer flest kriminalsaker per innbygger, og hvilke som rapporterer færrest. Overraskende resultater, kanskje? New York er kanskje ikke så farlig som ryktet vil ha det til?

Skroll ned for hele saken.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Kriminaliteten kan synes å stige med temperaturen. Det er nemlig USAs sørligste stater som kan vise til de mest belastede byene. Her er verstingene på en liste som kun har vurdert tallene for byer med mer enn 300.000 innbyggere:

Farlige byer
ByStatRapportert kriminalitet
per 1000 innbygger
St. LouisMissouri150,2
AtlantaGeorgia122,4
Kansas CityMissouri112,5
TampaFlorida111,9
MemphisTennessee99,8
TucsonArizona98,8
ColumbusOhio96,2
BaltimoreMaryland96,1
MiamiFlorida94,9
DetroitMichigan94,3
Tall fra 2001. Kilde: CNN • Overraskelser for mange på "trygg-listen" er flere store byer i California, samt New York. Se de tryggeste storbyene her.
 • Mer om USA

 • Se de nye tårnene i New York

 • Nytt pass til USA

 • Mer om USA fra DinSide Reise
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer