Usikret sikkerhetssone

TUSENFRYD: Porten inn til sikkerhetssonen under Thundercoaster stod åpen i flere timer. Barn dinglet i åpningen mens berg- og dalbanen dundret forbi i nesten 100 kilometer i timen.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise var blant de mange som besøkte Tusenfryd på åpningsdagen, søndag 24. april. Ved spisestedet Sulten og Tørst, like ved det nye barneområdet Barnas Fryd, har man førsteklasses utsikt til Thundercoaster der den blåser forbi. Da DinSide Reise ankom uteserveringen rundt klokken 13, stod en nysgjerrig fire-fem-åring og dinglet i den åpne porten. Innenfor gjerdet er det svært kupert terreng, og en berg- og dalbane i vill fart.

DinSide Reise så ingen inne på området, men gjorde betjeningen på spisestedet oppmerksom på at porten stod åpen. Da vi forlot parken klokken 15.30, var porten fortsatt åpen.

Parkens adm. dir., Linda Bernander Silseth, sier at porten sikkert var åpen fordi det var ansatte som jobbet inne på området. Arild Stølen, leder for park- og tivolitilsynet i Det Norske Veritas (DNV), kaller det rutinesvikt.

>> Fritt leide inn i sikkerhetssonen: Se bildene her!

Rutinesvikt

- Grunnen til at det er avsperret ganske store områder rundt store berg- og dalbaner som Thundercoaster på Tusenfryd, er at det er ganske store sentrifugalkrefter som er involvert, og dette betyr at løse gjenstander som folk kan ha med seg opp i banen, kan falle ut og treffe folk. I tillegg er det snakk om svære konstruksjoner, som ikke skal klatres i, sier Arild Stølen, leder for park- og tivolitilsynet i Det Norske Veritas (DNV).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer