Flyreise

Uskikkelige passasjerer mister gullkortet

Et av verdens største flyselskap slår kraftig ned på uønsket adferd om bord - og du kan risikere inndragelse av bonuspoeng og fordelskort også på norske flyvninger.

LUFTIG: Det går ikke an å åpne flydørene mens flyet er i lufta, og det er nok mange uregjerlige reisende (som du kan lese om i saken under) glade for. Da kan de i alle fall ikke bli kastet ut før flyet har landet... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har gjerne opplevd at en av dine medpassasjerer har utagert om bord i flyet mens dere har vært på vingene?

Det kan oppleves svært ubehagelig, både for de øvrige passasjerene og kabinpersonalet - dere er jo i lufta og har begrenset med plass den umulige passasjeren kan bortvises.

Mister bonuspoeng og -kort

Nå slår imidlertid amerikanske Delta Air Lines kraftig ned på slik uønsket adferd om bord, skriver Flysmart24.

Svært mange av passasjerene deres er medlem av selskapets lojalitetsklubb og sitter på massevis av bonuspoeng. De har gjerne også bonuskort i gull, platina eller diamant, fordi de har reist mye og dyrt - kort som gir innehaveren adgang til flyplasslounger, hurtigkøer, oppgraderinger om bord og annet.

Denne uka har derfor Delta laget en ny regel om hva som skjer når det skjer «beviselig krenkende adferd» av et medlem:

  • Først ryker oppsparte poeng i Sky Miles, samt eventuelt opparbeidede oppgraderingssertifikater (slik at passasjeren kan oppgradere seg til en bedre klasse om bord).
  • Deretter inndrar de selve bonuskortet - og det spiller ingen rolle om den som lager bråk har bonuskort av edleste sort, for statusen blir helt fjernet.

Kan skje på norske fly også

Dersom du sitter å tenker «only in America», må du tro om igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer