Uspesifisert = drittferie?

Billige restplasser er gjerne uspesifiserte. Det vil si at du ikke får vite på forhånd hvor du skal bo. Hva betyr det egentlig for deg som reiser?

Publisert
Sist oppdatert

De fleste forbinder restplassreiser med lave priser og sjansen til en billig ferie. En restplass er betegnelsen på en reise charterselskapene selger billigere enn ordinær pris, i kort tid før avgang.

Hos DinSide kan du selv følge med på prisene, og få oversikt over tilbudet fra charteroperatørene.

Restplassen kan være en reise med spesifisert hotell. Da er det ikke noe problem, du får vite hvor du skal bo, og selv bestemme om det virker passende. Men langt de fleste restplasser med hotell er såkalt uspesifiserte. Det vil si at du kjøper en flyreise og et opphold på et reisemål, uten å vite hvilket sted og hvilket hotell du skal bo på. Da er det andre betingelser som gjelder enn når du kjøper en reise med opphold på et forhåndsbestemt hotell.

Hva har du krav på, og hva kan du forvente? Her er reglene for uspesifiserte reiser slik de blir praktisert hos de fleste charteroperatørene.

Noen restplasser inkluderer kun en flyreise. Da blir de ikke omfattet av Lov om pakkereiser, slik reiser med fly og hotell blir.

Reisen

Mat ombord på flyet er som regel ikke inkludert i prisen ved uspesifiserte reiser. Du kan imidlertid bestille dette på forhånd mot tillegg i prisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer