Uspesifisert mareritt

Da den norske kvinnen kjøpte den uspesifiserte pakketuren til Gran Canaria, ba hun om å slippe å bo på Las Palmas. Likevel var det her hun fikk hotellplass. Nå vil hun ha erstatning for ødelagt ferie.

Les nøye gjennom betingelsene før du kjøper uspesifiserte reiser.
Foto: Dag Yngve Dahle
Les nøye gjennom betingelsene før du kjøper uspesifiserte reiser.
Foto: Dag Yngve Dahle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske kvinnen ville ikke bo på Las Palmas. Da hun kjøpte reisen ble hun av turoperatør Saga Solreisers selger garantert å få bo andre steder enn på Gran Canarias hovedstad. Da hun kom ned havnet hun likevel i Las Palmas. Nå vil hun ha tilbake hele reisens pris.

Uspesifisert og usikkert

Saga Solreiser sier at boplassene blir delt ut først ved ankomst på reisemålet. Deres selger har derfor ingen forutsetning for å si noe om hvor gjestene skal få bo når de reiser uspesifisert. De vil ikke imøtekomme feriegjestens krav om erstatning.

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser har behandlet tvisten mellom gjesten og turoperatøren. De noterer seg at i Sagas regler for uspesifiserte reiser fremgår det at bosted ved reisemålet vil bli utdelt først når gjestene har ankommet flyplassen på bestemmelsesstedet. Imidlertid er det mulig for gjestene å kjøpe seg til et bedre bosted forutsatt at det er ledige plasser. Saga Solreiser hadde ingen ledige sengeplasser da feriegjesten oppholdt seg på Gran Canaria. På bakgrunn av dette mener reklamasjonsnemnda at kvinnen ikke har rett til erstatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer