Ut av landet-opplevelser

Toalettdesignere i Norge henter inspirasjon fra utlandet. Her er et lite knippe fra utenfor landets grenser.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Formålet er ikke å fremstå som helt opphengte i prosaiske nødvendigheter, men det er ingen tvil om at vi ønser oss både rene, pene og fasjonable toaletter. Her er noen godbiter fra andre land.

Knallfarger

Fargerikt fra Aberdeen.
Fargerikt fra Aberdeen. Vis mer


I Oslo så vi knallfargene hos både The Mini Bottle Gallery, Clodion og YaYa's, og vi lar oss sjarmere av både hjemmelagde varianter som mer gjennomdesignede utgaver. Dette sjokkrosalilla toalettet fra Aberdeen i Skottland er av førstnevnte type. Hjemmemalt, hjemmekomponert og ørlitegranne slitt. Men fargen er helt kongelig, og løfter nødvendige opphold betraktelig!

Tiss i et egg, eller kikk på gutta

I den hypede klubb- restaurant og barkomplekset Sketch i London. Her er alt kult, friskt og designet. Selvsagt gjelder det også toalettfasilitetene. Inn i et merkelig eggeskallignende avlukke går nemlig ferden om du bare MÅ! Sært I.

Og jenter - er du en kikker drar du til Mash i samme by. På jentedoen finnes bittesmå TV-skjermer, og hva ser vi her? Jo en oversikt over herretoalettet. Du kan se gutta forfra når de doller seg i speilet, og bakfra når de tømmer tanken i pissoaret. Sært II.

Nederlandsk kikkertoalett på Supper Club. Foto: Supperclub.com Foto: Supper Club
Nederlandsk kikkertoalett på Supper Club. Foto: Supperclub.com Foto: Supper Club Vis mer


Middagsklubb for kikkere

Mer for kikkere: I baren på nederlandske Supper Club kan du entre de mørke toalettene og speile deg i koøyelignende glugger på veggen mot barlokalene. Det mange ikke tenker på er imidlertid at dette er enveisspeil, der gjestene i baren kan kikke uhindret inn på toalettet.

Stedet er en gammel traver, men fortsatt regnet som både kult og klassisk om du skal gjøre Amsterdam.

Vokt deg i Japan

I Japan finner du urinaler for begge kjønn, så her gjelder det å trene lårmuskulaturen før visitten. I den andre enden kan du finne toaletter med høyteknologi, for eksempel med lyder som demper støyen fra skåla. Vanlig på offentlige toaletter. På hotellrom kan du regne med å prøve toaletter med kontrollpaneler på armene og varme i setet. Lyseblå knapper for gutta, og lyserosa for jenter ... Strålende vask av hekken, og tørking ved fønluft.

Usj-landene

Flere land satser fortsatt på hull i bakken-varianter. Dette liker vi ikke, men vær klar over faren for å måtte avtre på slike steder i land som Tyrkia, Hellas, Kina og til og med Frankrike!

  • Fuglekvitter, sikkerhetsvakter og grenseløs utsikt. Se bildene fra noen av Oslos lekreste og morsomste avtreder, og noen friske utenlandske.
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer