Ut med plastbestikket

Kniver og gafler i metall kommer igjen tilbake til serveringsbrettene på fly i Storbritannia.

Britiske myndigheter frikjenner metallbestikket, og det kan bety ut med plast på flyene.
Britiske myndigheter frikjenner metallbestikket, og det kan bety ut med plast på flyene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 11. september-terroren ble skarpe og spisse objekter som for eksempel metallbestikk, bannlyst fra fly verden over. Britiske sikkerhetsansvarlige vil nå fjerne dette forbudet, fordi de ikke lenger tror metallgjenstandene utgjør en trussel mot flysikkerheten.

Tiltak som stengte cockpitdører og sikkerhetsvakter i flyene bidrar til å redusere behovet for sikring av spiseredskapene om bord, skriver Daily Mails reiseseksjon, This Is Travel. British Airways kommenterer overfor avisen at dette er en fornuftig retning å gå.

Inn med strikkepinnene

Ikke bare vil metallbestikket komme til heder og verdighet igjen. Mens sikkerhetsansvarlige nå konfiskerer 15.000 skarpe gjenstander årlig fra passasjerenes håndbagasje på Heathrow, Gatwick og Stansted utenfor London, kan britiske flypassasjerer fra 25. april igjen få ta med strikkepinner og neglesakser i håndbagasjen.

Lighterkutt

Så nå kan førsteklassepassasjerer igjen slite sine porselenstallerkener med ekte metallbestikk. Det står imidlertid dårligere til med røyksugne lighterslaver på tur over dammen. For mens britiske myndigheter letter på "skarpe og spisse" restriksjoner, innføres nå lighterforbud på fly i USA fra 14. april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer