Utdrikningslag med stil

Skal du snart være forlover og er usikker på hvilke sprell du skal finne på? Her er tipsene til deg som vil ta den helt ut.

I fullt firsprang. Illustrasjon: Michael Collins      Foto: Michael Collins
I fullt firsprang. Illustrasjon: Michael Collins Foto: Michael Collins Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonen med utdrikningslag stammer helt fra det gamle Hellas, hvor mannfolka samlet seg til en kveld med god mat og drikke når en av dem skulle gifte seg.

I dag er kanskje ordet utdrikningslag for mange gutter og menn synonymt med strippeklubb og kasino – men det finnes alternativer.

Hvis du har større ambisjoner for utdrikningslaget enn å få den vordende dritings, har DinSide tips til hva du kan finne på her hjemme i Norge, mens vi også forteller deg hva Forbes Traveler mener er de ultimate ideene for deg som vil ta med deg den gifteklare og gjengen utenlands.

Disse tipsene er orientert rundt ulike typer aktiviteter og sportsgrener, og vil kanskje passe bedre i brudgommens utdrikningslag enn i brudens. Det er også derfor artikkelen først og fremst vinkles fra guttas perspektiv. Men når det er sagt, kan alle disse tipsene selvsagt passe like godt for ei jente som liker fart og spenning, og brudens forlover kan forhåpentligvis også få noen gode tips her.

Jakt i norsk natur

Ta med gutta på en spennende og testosteronfylt jakt. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com
Ta med gutta på en spennende og testosteronfylt jakt. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


Hvorfor ikke la guttegjengen danne et jaktlag? Hva er vel mer stemningsfullt enn å sitte rundt de gnistrende flammene fra et skogsbål sammen med gutta og noe godt å drikke og spise etter en spennende og forhåpentligvis vellykket jakt?

Les mer: Slik blir du elgjeger

Eventus tilbyr flere ulike opplegg (i Suldal i Rogaland) for dere som vil prøve hjortejakt for første gang. Overnatting er inkludert.

Dalane opplevelser tilbyr også jakt (i Rogaland), i tillegg til en rekke andre aktiviteter og overnatting, så her er det gode kombinasjonsmuligheter.

Du kan også ordne jaktterrenget selv, noe som vanligvis ikke er noen sak – så lenge du har nok penger i lomma. Du kan finne en oversikt over ledige jaktterrenger her.

…eller ta den helt ut: Dra på alligatorjakt i Louisiana
Guider legger ut alligatorfeller med åte i sumpmarka kvelden før, og neste morgen drar dere ut i luftbåter på jakt etter alligatorer som har gått på limpinnen. Guiden trekker alligatoren opp til overflaten, men det er jegeren i båten (fortrinnsvis brudgommen – hvis han tør) som er ansvarlig for å gi alligatoren det dødelige skuddet, enten med gevær, håndvåpen, pil og bue eller – hvis han er mann nok – kniv. Mer informasjon om alligatorjakt

Les også: Verdens beste jaktmarker

Frisk som en fisk

Slapp av på brygga med gode kompiser og en fiskestang. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com
Slapp av på brygga med gode kompiser og en fiskestang. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


Å dra på fisketur er langt fra like krevende utstyrs-, tids- og kostnadsmessig som jakt, men det kan være en like spennende opplevelse.

Eventus arrangerer fiske av storørret i Suldalsvatnet i Rogaland. Storørreten er virkelig stor, og dere kommer sannsynligvis til å hanke inn ørreter som veier opp til syv-åtte kilo. Overnatting, fiskekort, startguide og båt med utstyr er inkludert.

Les også: Pass på – det kan koste deg 5.000 kroner dagen å fiske laks

…eller ta den helt ut: Fisk i Islamorada
Utenfor de seks øyene som utgjør Islamorada i Florida Keys kan dere fiske som dere aldri har fisket før. Her kan dere blant annet få spennende fisker som damefisk, tarpon og robalo på kroken. Mer informasjon om Florida Keys

Fart i svingene

Fristende? Illustrasjon: Michael Collins Foto: Michael Collins
Fristende? Illustrasjon: Michael Collins Foto: Michael Collins Vis mer


Spenning og fartsfylte opplevelser er garantert en slager i utdrikningslaget. Hvem kommer først til mål?

Hva med en Land Rover Experience? Det finnes 25 Land Rover Experience Senter i verden, og et av dem ligger på Fossum Hovedgård ved Skien. Her kan du gasse på i en 3,5 km lang off-roadbane. Arrangøren kan også tilby mange andre aktiviteter, mat og drikke og overnatting. Mer om Land Rover Experience

Race Camp Motorsport tilbyr blant annet kjøring med firehjuling og terrengsykling på Skeikampen. Arrangøren tilbyr også overnatting og mat og drikke.

…eller ta den helt ut: Kjør off-road i Mexico
Oppdag Baja California på motorsykkel sammen med kompisgjengen. Chris Haines Motorcycle Company tilbyr ukesturer der du krysser hele halvøya på langs, fra Ensenada til Cabo.

Les også: Verdens villeste sporter

Brevandring og isklatring

Trekk pusten dypt og nyt den friske lufta. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com
Trekk pusten dypt og nyt den friske lufta. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


Hvis du er en av mange nordmenn som aldri har satt dine bein på en isbre, til tross for at vi er så heldige å ha disse unike attraksjonene ganske så nære, er det kanskje på tide å prøve seg nå. Blåisen gir dere garantert et minneverdig utdrikningslag.

Folgefonna i Hardanger er Norges tredje største isbre, og herfra har dere fantastisk utsikt til både fjord og fjell. Folgefonni Breførarlag arrangerer i tillegg til skiturer og brevandringer en rekke andre aktiviteter. Sesongen går i hovedsak fra 1. mai til 1. oktober, hvor brevandringen stort sett arrangeres etter St. Hans.

Breoppleving tilbyr turer til mange av breene i Jotunheimen. Drar dere dit på en varm dag, kan dere være så heldige å treffe på en reinsdyrflokk.

Les også: Stå på ski på isbreen

…eller ta den helt ut: Isklatring på Island
Lei av de norske isbreene, sier du? Da kan dere alltids dra til Island i stedet. Reykjavik er som kjent litt av et partysted, mens mer enn ti prosent av landet er dekket av is, så her har dere gode muligheter hvis dere både vil feste vilt og klatre på isen – kanskje ikke samtidig, men med nærmeste isbre bare fem mil fra Reykjavik, finnes det gode muligheter for isklatring om dagen og fest om kvelden.

På grunn av det store antallet isbreer finnes det en rekke ruter med ulike vanskelighetsgrader, så om dere aldri så mye som har sett en isbre før eller er erfarne brevandrere, vil dere garantert finne en rute som passer. Mer om isbrevandring på Island

Safari på norsk

En militær-RIB i full fart. Foto: wikipedia.com Foto: U.S. Navy
En militær-RIB i full fart. Foto: wikipedia.com Foto: U.S. Navy Vis mer


Hørt om RIB-safari? RIB er en gummibåt med hardt skrog og stor motor, og tar dere med på en guidet fjordsafari. Disse båtene er svært raske, så deilige svev og rolige partier kombineres med fartsfylte etapper i 50 knop.

Safariene arrangeres blant annet i Oslofjorden, men siden båtene er så raske går turen gjerne nedover kysten av Norge, Sverige eller Danmark, gjennom flotte øygrupper og nydelig skjærgård.

Bekledning blir utdelt, og arrangøren kan også ordne mat og drikke. Safariene arrangeres hele året, men de vil naturlig nok være annerledes om vinteren enn om sommeren. Om sommeren stopper man kanskje for å ta en utepils, mens man nesten har skjærgården for seg selv om vinteren (bortsett fra en og annen sel, kanskje). Mer om RIB-safari

Les også: Flere norske safarier

…eller ta den helt ut: Jaktsafari i Sør-Afrika
Det er faktisk mulig å jakte i Sør-Afrika, og du kan skyte på for eksempel gnuer, antiloper og sebraer.

Les også: Botswana er også et ypperlig safariland

Hvis dette ikke får blodet til å bruse nok, kan dere i stedet dra på en tradisjonell safari med for eksempel T. Jeffrey Safari Company og jakte på afrikabøffelen, som ifølge administrerende direktør i selskapet, Todd J. Rathner, kanskje er noe av det farligste å jakte på:

- De er smarte, sterke og har en skikkelig ”bad attitude”. Du jakter på dem i deres eget nærområde, så du bør være i god fysisk form og klar for en utfordring.

Les også: De beste safariselskapene

Sail away før den store dagen

Seil inn i solnedgangen sammen med bestekompisene. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com
Seil inn i solnedgangen sammen med bestekompisene. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


En seiltur passer inn i både et avslappet utdrikningslag, hvor dere kan stresse ned blant bølgeskvulp og frisk bris, og en mer actionfylt et, hvor dere kombinerer seilingen med en klatretur og god stemning.

Les også: Lei en seilbåt

Utlevelser arrangerer seilturer i en Colin Archer seilskute i Oslofjorden, både på dagtid og kveldstid. Turen kan lett kombineres med andre aktiviteter, som for eksempel klatring, og mat og drikke kan ordnes.

Dere kan også seile med Sea Adventure. Da kan dere få med Norges beste off-roadkokk på turen, som disker opp med deilig lunsj eller en full treretter på seilturen.

Les også: Slik blir du seiler

…eller ta den helt ut: På fullrigger i Bahamas
Cruise rundt i sydhavsparadiset på en fullrigger med eget mannskap – kan det bli bedre? Mer om luksuslivet på cruise

Surfing på norsk

Klarer dere disse bølgene? Illustrasjon: Diane Groves Foto: Diane Groves
Klarer dere disse bølgene? Illustrasjon: Diane Groves Foto: Diane Groves Vis mer


Lei av rafting? Og sugen på en eksotisk, men likevel veldig norsk opplevelse? Prøv elvebrett – surfing på norsk. Å stå på elvebrett er fysisk mer utfordrende enn for eksempel rafting, og det er derfor duket for en actionfylt og spennende opplevelse. Sesongen går fra mai til oktober.

Dere kan for eksempel prøve dere i en av elvene ved Polarsirkelen, hvor dere kan få adrenalinkick i nydelige omgivelser. 67ºNord tilbyr muligheten til å bli kjent med elva sammen med erfarne guider, og dere lærer å utnytte elvebrettet på best mulig måte. Dere får utlevert alt nødvendig utstyr, og det kan arrangeres lunsj.

Heidal Rafting tilbyr også elvesurfing i Sjoa i Oppland, og også her får du utstyr og god opplæring fra guider.

Les også: Stad – surfernes mekka

…eller ta den helt ut: Surfing i Panama
Panama er det eneste stedet i verden hvor du kan surfe i både Atlanterhavet og Stillehavet på samme dag. Siden landet fremdeles ikke er invadert av turister, får dere forhåpentligvis også surfe i fred.

Hvis dere vil være helt sikre på å få være alene, kan dere dra til en surfeleir, som for eksempel Panama Surf Camp. Denne leiren består av to øyer på stillehavssiden av Panama, og tilbyr opplevelser både for de erfarne surferne og novisene i utdrikningslaget. Mer om Panama Surf Camp

Les også: Panama – mer enn en kanal

Slå et slag

Golf er ikke bare for velstående vestkantfolk med for mye fritid. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com
Golf er ikke bare for velstående vestkantfolk med for mye fritid. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


Hvis syke adrenalinkick ikke helt er brudgommens greie, kan kanskje noen runder golf (på mer eller mindre tradisjonelt vis) være vel så morsomt.

Ingolf tilbyr mange ulike typer golfarrangement i Bergen, gjerne kombinert med konkurranser, show, mat og drikke.

Avancia Sport & Golf Center på Skedsmo tilbyr noen av de beste golfsimulatorene på markedet, og gir dere en ekte golffølelse. Her er det alltid pent vær, og innendørs golf er derfor et perfekt alternativ hvis det er kaldt og surt ute, men dere likevel har lyst til å spille golf.

…eller ta den helt ut: Dra til Skottland, der det hele begynte
St. Andrews regnes som golfsportens hjem, og åpner sin syvende golfbane i år. Dere bør imidlertid være ute i god tid hvis dere har lyst til å golfe på St. Andrews Old Course – da bør dere helst bestille et år i forveien.

Det er også mulig å møte opp uten bestilling dagen før, delta i et lotteri og krysse fingrene. Men om det høres litt for risikabelt ut, er det nok best å bestille på forhånd gjennom Golf International. Da får dere skru golfballer på et sted hvor det har blitt spilt golf i 600 år.

Les også: Golfing i St. Andrews

Les også: Spill golf blant løver

Skieventyr

Samhold på ski. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com
Samhold på ski. Illustrasjon: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer


Det finnes mange gode skitrekk og muligheter for å stå på slalåm eller snowboard rundt omkring i hele Norge. Hvis dere er ute etter litt mer opplegg enn bare en tur til nærmeste skitrekk, finnes det også flere muligheter.

Tryvann Skiskole tilbyr pakker med blant annet privatkurs, utstyr, dagskort, lunsj på Tryvannsstua og middag på Frognerseteren.

Les også: Det kan være mye å hente ved å bruke skiinstruktør

Ellers finnes det selvfølgelig skitrekk i hele landet – ta en titt på Skiinfo for mer informasjon.

Les også: Selv om utdrikningslaget skal foregå om sommeren, kan dere likevel stå på ski

…eller ta den helt ut: Stå på ski i Whistler Blackcomb
Whistler Blackcomb ligger to timer fra Vancouver og fem fra Seattle, og her kan dere boltre dere på mer enn 32.000 mål. Stedet blir stadig kåret til et av Nord-Amerikas beste skisteder, og det finnes løyper i absolutt alle vanskelighetsgrader.

Hvis dere helst ikke vil være inneklemt i en folkemasse hele dagen, kan dere bestille en tur med Whistler Heli-Skiing og kjøre på nysnø hele dagen. På slutten av dagen kan dere dra på afterski og feste i sentrum av området, Whistler Village. Mer om Whistler

Ta av med rally

Har du også lyst til å prøve? Illustrasjon: Bashar Alaeddin Foto: Bashar Alaeddin
Har du også lyst til å prøve? Illustrasjon: Bashar Alaeddin Foto: Bashar Alaeddin Vis mer


Har brødrene Solberg alltid vært brudgommens store helt? Da kan det kanskje være en idé å la ham gå i deres fotspor og gi ham et kick som er noen hakk større enn det han får av å se rally på TV. Mange har prøvd å kjøre fort med bil, men det å kjøre rally vil gi dere en helt ny opplevelse av fart.

I motsetning til andre motorløp foregår ikke rally på en bane, og terrenget kan variere fra snø, sand, gjørme og grus til landeveier med dødmannssvinger. Og hvem vet – det du lærer ved å kjøre rally kan kanskje bli nyttig når du har klampen i bånn for å få brudgommen til alteret i tide.

Heitmann Motorsport i Holmestrand benytter fullriggede rallybiler med turbo og firehjulstrekk, og opererer med ”smilegaranti” – dere kommer garantert til å dra fra eventet med et bredt smil om munnen.

Sjåføren gir full gass fra første meter – og dere får også lov til å kjøre selv. Dere kan også få en pakke som inkluderer et innføringskurs i rallykjøring. Her lærer dere riktig teknikk og hvordan dere for eksempel skal hoppe med bilen.

Events-4-You arrangerer også rallykjøring. Og hvis utdrikningslaget foregår om vinteren, kan dere kjøre på is! Kjøringen foregår på Rudskogen Motorsenter i Østfold og i Sigdal i Buskerud.

…eller ta den helt ut: Kjør rally i New Hampshire
Team O’Neil i New Hampshire lærer dere hvordan dere skal takle hårnålssvinger på hvilket som helst føre.

Les også: Flere utfordrende kjøreopplevelser


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer