Utenlandsferien til halv pris!

Selv om kronekursen trolig ikke befinner seg der de fleste skulle ønske, er det fortsatt flere land som tilbyr rikelig med valuta for pengene.

BILLIG: Istanbul skal være et rimelig og godt alternativ til mange nord -og vesteuropeiske land og storbyer, ifølge reiseindeks. Foto: Nick N A / Shutterstock / NTB
BILLIG: Istanbul skal være et rimelig og godt alternativ til mange nord -og vesteuropeiske land og storbyer, ifølge reiseindeks. Foto: Nick N A / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere i år meldte også DinSide at bare ei uke i Spania for en barnefamilie kan koste deg mer enn 80 000 kroner, som følge av valutakursen og høy inflasjon generelt.

- Jeg har aldri sett den norske krona så lav før, sier direktør for prissammenligningssiden Travelmarket.no, Ole Stouby.

Billigere land

Til tross for betraktelige priser, skal det likevel være mulig å få selve ferieoppholdet til godt under halv pris av hva du ville betalt i Norge.

Du må bare velge riktig land.

I en artikkel publisert av Flysmart24 kommer det fram at land plassert øst for Norge stikker av med seieren, hva gjelder det respektive prisnivået.

Særlig Albania og Serbia skiller seg ut med en score på henholdsvis 34 og 35 prosentpoeng. Tatt i betraktning at Norge har en utgangsscore på 100, vil det i praksis bety at landene er rundt 65 prosent billigere enn hva tilfellet er hjemme.

Torsdag 4. mai hevet Norges Bank styringsrenta med 0.25 prosentpoeng til 3.25. Det er den høyeste renta på 15 år. Svak kronekurs og i forlengelsen dyr euro, gjør reiseplanene til en kostbar affære.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer