Utestedene svartelistes på nett

Se hvor du kan spise trygt, og hvilke Oslo-steder som er tatt for dårlig hygiene og tvilsomme drikkevarer.

Illustrasjonsfoto: Dag Yngve Dahle
Illustrasjonsfoto: Dag Yngve Dahle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Kommune offentliggjør nå hvilke restauranter som selger helsefarlig kjøtt eller sprit, eller truer folkehelsen med andre brudd på lovgivningen. Næringsmiddeltilsynets taushet omkring slike forhold blir nå opphevet av hensyn til folks helse. Dermed får du endelig vite hvilke steder du bør holde deg unna i hovedstadens serveringsjungel.

Varsel på nett

Lista for Oslo finner du på Helsevernetatens nettsider. Her vil næringsmiddeltilsynet publisere sin liste hver måned. Den vil vise hvilke næringsmiddelbedrifter som får strenge vedtak mot seg ifølge lov om tilsyn med næringsmidler.

Også i Trondheim er det mulig at kommunen vil begynne å gå ut med navn på bedrifter som bryter hygieneforskriftene, melder Forbrukerrådet.

Smil for god oppførsel

Oslo Kommune vil nå også innføre smilefjes i oppslag på utestedene, slik at gjestene med selvsyn kan se resultatet av siste inspeksjon. Dette er også vanlig praksis i Danmark, fremhever Forbrukerrådet på sine nettsider.

Verktøy for reiselyst

Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke, eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer