Utnytter dyr på det groveste

- Turistnæringen bidrar til å opprettholde dyremishandling...

Turistnæringen bidrar ofte til å opprettholde dyremishandling, sier Odd Harald Eidsmo fra Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Hans Kristian Krogh-Hansen
Turistnæringen bidrar ofte til å opprettholde dyremishandling, sier Odd Harald Eidsmo fra Dyrebeskyttelsen Norge. Foto: Hans Kristian Krogh-Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyrefekting, okseløp, elefantshow - og rideturer, dansende bjørner, hanekamper og apekattopptredener. I de aller fleste land hvor nordmenn ferierer, vil underholdning med dyr være tilstede, og for mange turister blir det sett på som uskyldig moro. Men er det da tradisjoner eller dyretortur vi blir vitner til når vi er på ferie?

- Det finnes dessverre mange eksempler på hvordan turistnæringen bidrar til å opprettholde dyremishandling, sier Odd Harald Eidsmo, informasjonsansvarlig i Dyrebeskyttelsen Norge, til DinSide Reise.

Tyrefekting – en turistnæring

Eidsmo sier at tyrefekting i Spania er et eksempel på dette. Han hevder at lokalbefolkningen ofte har liten interesse av tyrefekting, og at industrien drives nærmest utelukkende av inntekter fra nysgjerrige turister.

- Hvis man ønsker at langvarig tortur av okser skal opphøre, betyr det at man som turist må unngå å besøke denne type mishandling, fortsetter han.

DinSide Reises reporter har selv vært vitne til det mange spanjoler kaller en kunstform, men som enda flere motstandere mener er barbari av verste sort. Han satt igjen med blandede følelser etter tyrefektingen. Les hele saken og gi oss din mening om tyrefekting her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer