Utrolig bilde fra Norge vant

Christian Skauge har satt norsk undervannsfoto på verdenskartet.

Publisert
Sist oppdatert

Norske Christian Skauge fra Oslo har stukket av med den kanskje gjeveste prisene i det som blir regnet som en av verdens største konkurranser i undervannsfoto.

Kåringen i den årlige og prestisjetunge underwatercompetition.com, ble gjort i Chicago på lørdag. Skauge, som også er redaktør i bladet Dykking, vant klassen for tradisjonell makrofotografi - som går for å være formel 1-klassen i konkurransen. Her har ikke bildene lov å bli behandlet i fotoshop eller beskjæres på noen som helst måte.

Over 3.800 bilder var med i konkurransen totalt, og vinnerne i de åtte klassene var fra hele 22 forskjellige land.

- Denne konkurransen er jo som Superbowl for internasjonale undervannsfotografer, og det er det største jeg har opplevd i min karriere som undevannsfotograf, sier Skauge til DinSide.

Skauge har vunnet flere internasjonale priser og blant annet NM i undervannsfoto tidligere, men dette er likevel en drøm som blir realisert.

- Jeg har i mange år fulgt med på konkurranser hvor de største fotografene i verden har vist frem utrolige bilder og vunnet priser. Jeg har ofte tenkt at jeg en vakker dag skal klare å slå dem, og nå har jeg klart det. Det er en utrolig god følelse, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer