Utrolig, men sant?

Bil og klær – viktige elementer i manges liv, også på ferie. Men vokt dine steg.

Publisert
Sist oppdatert

Biler

I Australia skal du ikke gå fra bilen med nøklene i tenningen, og glemmer du nøklene i åpen bil i Sveits risikerer du bøter. I Sveits er det heller ikke god tone å vaske bil på søndag. I Thailand gjelder det å kle på seg før du setter deg bak rattet. Her er det et krav at du har skjorte på deg når du kjører bil.

Klær

I Australia skal du ikke strene gatelangs iført følgende klesdrakt: Sorte tekstiler, vernesko og sort skokrem i fjeset – dette er nemlig identisk med hva australske innbruddstyver ifører seg. I Thailand skal det visstnok eksistere forbud mot å forlate huset om du ikke har på deg undertøy, mens menn i Italia risikerer arrestasjon om de kler seg i skjørt. I Sveits er klesvasken forbeholdt ukedagene. Du kan i alle fall ikke henge ut tøy til tørk på søndager.

I London finnes det mange puber som vil nekte deg adgang om du har på deg "workman clothes", eller riktig arbeidstøy av typen maler/murer/snekker. Heldigvis finnes også enkelte utesteder som går andre veien – de nekter adgang for ukult klientell med klær av typen dress og slips. Enda mer ekstrem er puben i Aberdeen som nekter folk adgang om de kommer i burberry-klær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer