Overnatting i rorbu

Utsikten som koster flesk

Skal du til Lofoten vurderer du sannsynligvis overnatting i rorbu, men hva får du egentlig for pengene?

Bygget for fiskere: Opprinnelig ble rorbuene bygget til å være sesongboliger for fiskere. Foto fra rorbuer på Å: Kathrine Salhus
Bygget for fiskere: Opprinnelig ble rorbuene bygget til å være sesongboliger for fiskere. Foto fra rorbuer på Å: Kathrine Salhus Vis mer
Publisert

Rorbuer symboliserer sommeridyll for mange, men opprinnelig ble de rødmalte trebyggene bygget til å være sesongboliger for fiskere.

For å gjøre avstanden mellom sjø og land så liten som mulig, slik at fiskeutstyret lett kunne fraktes fra båten og inn i hus, ble flere rorbuer bygget på påler i vannkanten.

Mange tenker derfor at rorbu automatisk har sjøutsikt, men hva du får avhenger av hvor mye du er villig til å betale.

Billigst uten sjøutsikt

– Mange velger det billigste alternativet og forventer å få sjøutsikt, sier Ingvild Jensen, booking manager ved Eliassen rorbuer.

De tilbyr rorbuer i ulike prisklasser på Hamnøy i Lofoten, der de dyreste har den beste plasseringen. De har sjøutsikt, mens de rimeligste alternativene ikke har det. Prisene på deres rorbuer strekker seg fra 1490 til 2990 kroner per natt.

Dagmar Gylseth driver Sakrisøy rorbuer i Lofoten, og forteller at overnatting hos dem koster fra 1895 kroner til 3295 kroner per natt. Også her er de billigste rorbuene uten sjøutsikt.

– Hva får man ekstra hvis man velger en dyrere rorbu?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer