Utslitt av familieferie

Det er ikke alle som synes ferie med barna er fryd og gammen.

Det er ikke alle som synes det er avslappende med familieferie. Foto: COLOURBOX.COM
Det er ikke alle som synes det er avslappende med familieferie. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg sommerferie, og barnefamilier over det ganske land har sikkert allerede begynt å tenke på hva de skal finne på i ferien.

Midt i forberedelsene har det britiske rekrutteringsselskapet Hire Scores gjennomført en undersøkelse der de spurte britiske barneforeldre om hva de mente om å reise på familieferie.

Hele 65 prosent svarte at de synes det er mer stressende å reise på familieferie enn å være på jobben. 54 prosent skulle gjerne reist på ferie uten barna.

Grunnen er at de synes det er slitsomt å sørge for at ungene er underholdt dagen gjennom når de er på ferie, og passe på at det ikke blir krangling mellom søsken. For det viktigste for barneforeldrene som svarte i undersøkelsen, er nemlig at ungene har det bra i ferien.

57 prosent svarte dessuten at de også gruer seg til ferien fordi de vet at de vil få enda mer å gjøre når de kommer tilbake til jobb. Mange svarte at de vurderer å ikke ta ferie i det hele tatt på grunn av dette.

Barneklubber er populære

Alle de store charterselskapene har hoteller som de mener er familievennlige og tilrettelagt for barn. Barnefamilier utgjør en stor kundegruppe, og de reiser spesielt mye om sommeren. I juli reiser rundt 50 prosent av Star Tours kunder med barn. Ellers i året er tallet rundt 30 prosent, forteller Elisabeth Larsen-Vonstett, kommunikasjonsrådgiver i Star Tour.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer