UV-varsling på SMS

Årets påske forventes å gi normalt sterk påskesol, noe nordisk vinterblek hud bør beskyttes mot. Heldigvis skal det bli enklere å verne seg. Norsk Institutt for Luftforskning (NILU), Statens Strålevern og Kreftforeningen samarbeider om UV-varsling og solingsråd du kan få på SMS til din mobil.

Strålingen er sterkere i høyfjellet enn i lavlandet, og er det nysnø blir strålingen ytterligere forsterket. Illustrasjonsfoto: Hallvard Nilsen
Strålingen er sterkere i høyfjellet enn i lavlandet, og er det nysnø blir strålingen ytterligere forsterket. Illustrasjonsfoto: Hallvard Nilsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn ser frem mot påskesolen etter en lang vinter med korte, kalde norske vinterdager. Det føles godt å sitte i solsteiken på påskefjellet, men det er viktig å beskytte seg mot strålingen slik at en ikke blir brent. Solforbrenning og overdreven soling er som kjent de viktigste årsakene til hudkreft.

Nå har Norsk Institutt for Luftforskning (NILU), Statens Strålevern og Kreftforeningen videreutviklet UV-varsling og solingsråd-tilbudene sine, og du kan få motta disse på SMS direkte til din mobil.

Slik gjør du:

For å motta dagens UV-indeks med aktuelle solingsråd sender du "UV [STEDSNAVN]" til 1963. Tjenesten koster 3 kroner per melding.

UV-indeksen beskriver hvor sterk UV-strålingen er der du befinner deg, og meldingen viser UV-indeksen midt på dagen, når solen normalt står på sitt sterkeste.

Mer fakta om tjenesten, mer detaljerte varsler og aktuell faktainformasjon finnes på Norsk institutt for luftforskning sine nettsider. Har du tilgang på Internett, kan du også sjekke UV-strålingen her.

Andre steder du kan finne mer informasjon, ser du her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer