Corona

- Vær klar over konsekvensen

Forsikringsselskapene er klare i sin tale: Dette må du være obs på om du skal utenlands.

REISEFEBER?: Etter nesten to år med pandemi er det nok mange som lengter sørover. Her fra Magaluf på Mallorca. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REISEFEBER?: Etter nesten to år med pandemi er det nok mange som lengter sørover. Her fra Magaluf på Mallorca. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Til tross for økende coronasmitte verden rundt, ser det ut til at reiselystne nordmenn har tatt seg en tur utenlands. Forsikringsselskapet Gjensidige forteller til Flysmart24 at de opplever en voldsom økning i henvendelser fra fortvilte kunder som har fått utenlandsferien spolert av strenge karantenekrav.

Kommunikasjonssjef Ole Irgens ved Tryg forsikring forteller at de ser samme tendens.

- Jeg kan ikke tallfeste det nå, men det er det henvendelsene går på. Rådgivning og hva reiseforsikringen dekker, sier Irgens til Dagbladet søndag kveld.

Han fortsetter:

- Vi har sagt det i månedsvis; Vi fraråder ingen å reise, men vi sier at folk må være klar over konsekvensen karantenekrav i utlandet kan ha å si for ferien. Hvis du skal på skiferie i Sveits, men blir sittende på et karantenehotell i Zürich, blir det en litt annen ferie enn du hadde sett for deg. Dette kan skje fort.

- Det dekkes ikke

Man bestiller turen én dag, og drar som oftest ikke dagen etter. Det er veldig uforutsigbart hvilke tiltak som blir innført i de forskjellige landene, minner han om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer