- Vær nøye

På Finn har flere valgt å selge pakkereisene sine.

PAKKEREISER: Om du skal videreselge pakkereisen din, er tiden nå. Foto: Forbrukerrådet
PAKKEREISER: Om du skal videreselge pakkereisen din, er tiden nå. Foto: Forbrukerrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er sommer, og mange har ferieplaner. Noen teller kanskje ned dager, mens andre velger å droppe de opprinnelige ferieplanene sine. Som et resultat av dette velger noen å videreselge pakkereisene sine på Finn.

- Videresalg av pakkereiser på Finn er ikke noe vi ser ofte, men det skjer en gang iblant. Det er få slike annonser ute nå og ikke flere enn vanlig på denne tida, uttaler Terje Berge, kommersiell direktør og reiseekspert i Finn, til DinSide.

Etter et søk på Finn ser vi omtrent 20 pakkereiser som ligger ute for salgs på forsiden.

- Det er lovlig å videreformidle salg av pakkereiser hos oss, men Finn har ikke noe ansvar for det praktiske rundt overdragelse av billetter, påpeker Berge.

Videre anbefaler han derfor kjøpere av slike reiser å sjekke med det aktuelle reiseselskapet hva dette innebærer når det gjelder kostnader og forsikringer.

Dette må du huske

Forbrukerjurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet forteller til DinSide at det ikke er så vanlig, derfor er de heller ikke borte i dette ofte.

Men han kommer med noen klare råd.

- Som alt annet videresalg er det viktig å gi all informasjon den potensielle kjøpere trenger, sier Iversen og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer