Vær riktig skodd verden rundt

Å velge riktig fremkomstmiddel på riktig sted er en kunst - og gjør halve turen. Hvorfor ta et upersonlig tog gjennom England, når du kan kose deg i en Mini a'la Mr. Bean i stedet? Her er ti tips som guider deg til riktig fremkomstmiddel på riktig sted; fra Nordpolen til Bangkok.

Publisert
Sist oppdatert

Ski over Nordpolen

Du kan fly helt inn, men det som definitivt har størst skrytepotensiale er å benytte ski inn til polpunktet. Det gjøres best sammen med kjentmenn, for å minimalisere mulighetene for å gå seg vill. Børge Ousland tar på seg slike oppdrag; ja, han er blitt en ganske så garvet turoperatør med turer årlig.

    Pris: 16.200 euro, eller 136.500 kronerNyttige eksterne lenker: Børge Ouslands nettsider

Snøskuter på Svalbard

Skal du komme deg rundt på 78° nord er snøskuter det eneste som gjelder, i alle fall dersom du har lyst til å se mer enn det som er tilgjengelig om du kjører på det lille som finnes av vanlg vei der oppe. En hyggelig bivirkning til at skuter er det eneste som nytter, er at det er ganske så underholdende også. Vær imidlertid oppmerksom på faren for stølhet i tommelen etter all gassinga, i alle fall dersom du er på tur av noenlunde lengde.

    Pris: 1.250 til 2.350 kroner per person, avhengig av sesong og tur.Les også: Turister på 78° nordNyttige eksterne lenker: Svalbard Reiseliv

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.