Væskerestriksjonene blir værende til 2013

Det betyr tre år til med litersposer gjennom sikkerhetskontrollen.

Ikke gå barføttes gjennom sikkerhetskontrollen. Foto: Colourbox
Ikke gå barføttes gjennom sikkerhetskontrollen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Væskerestrikjsonene vil altså bli værende frem til 29. april 2013, ifølge et lovforslag fremmet i EU-parlamentet. Det skriver Telegraph.co.uk.

Planene har ennå ikke blitt vedtatt, men vil etter all sannsynlig bli det. Det betyr at vi også i årene fremover må huske å ikke ta med væske i volum på mer én dl gjennom sikkerhetskontrollen. Vi har tidligere skrevet at væskerestriksjonene vil fortsette frem til 2012, men nå er altså ytterligere ett år lagt til.

Lov å ta med taxfreevarer

En gladnyhet i det hele er at fra 2011 vil passasjerer som kommer på transferflights fra land utenfor Europa kunne ta med seg taxfreevarer gjennom sikkerhetskontrollen, så lenge varene er pakket i en forseglet pose med en kvittering som viser hvor og når varene ble kjøpt.

EU-kommisjonen sier også at alle europeiske flyplasser burde kunne scanne mistenkelig væske innen tre år.

Slik er reglene i dag

Væskerestriksjonene ble innført i november 2006, etter at det ble avslørt at terrorister planla å sprenge flere transatlantiske passasjerfly i luften, ved hjelp av eksplosiver de skulle ta med seg i vannflasker. De tre ble forøvrig dømt til livsvarig fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer