Væskerestriksjonene fortsetter

Og mest sannsynlig helt til 2012.

Publisert
Sist oppdatert

Det er tre år siden væskerestriksjoner ble innført ved europeiske flyplasser. Det skapte mye forvirring, lange køer i sikkerhetskontrollen, og at mange slukøret måtte vinke farvel til dyre parfymer, brennevinsflasker og hudkremer.

Fortsatt er det mange som går "i fella", og glemmer at væske som tas med som håndbagasje må måle mindre enn én desiliter per beholder, og at det ikke er lov å ta med mer enn til sammen én liter væske.

Les også: Tingene du IKKE må glemme å pakke

Må vente til 2012

Da restriksjonene ble innført, var håpet at man ganske raskt ville få teknologi som kunne skanne for eksplosiver. Men nå har EU erkjent at denne utviklingen har gått saktere enn forventet, og dermed vil ikke væskerestriksjonene bli opphevet i april 2010, som EU opprinnelig håpet på. Mest sannsynlig vil vi ikke se noen endringer i reglene før i 2012, ifølge en AFP-artikkel presentert i Sydney Morning Herald.

Les også: Dropp å betale dyrt for innsjekket bagasje

Testteknologi fungerer ikke optimalt

Skannere som kan identifisere eksplosiver er for så vidt kommet på markedet, og testes nå ved 78 amerikanske flyplasser. Problemet er at falsk alarmen utløses altfor ofte, noe som skaper store forsinkelser i sikkerhetskontrollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer