Vafler er den nye fastfooden

Glem pølser og hamburgere. Vaffel er det nye bensinstasjon-måltidet.

Mmmm: Med brunost, syltetøy, rømme, sukker eller uten? Vaffelen er og blir en stor slager blant nordmenn. Foto: Colourbox
Mmmm: Med brunost, syltetøy, rømme, sukker eller uten? Vaffelen er og blir en stor slager blant nordmenn. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bensinstasjonmaten er stadig i endring. For et par uker siden lanserte Statoil havregrøt som nytt frokosttilbud på alle stasjonene sine.

Lenge har det vært pølser, boller og hamburgere som har vært mest vanlig å stappe i seg langs veiene i Norge. Men nå møter de nok en trussel, nemlig den gode, gamle og tradisjonelle vaffelen.

På jakt etter nytt vaffeljern? Dette bør du kjøpe

Ferdigvafler har tatt av

I over at år har reisende kunne spise vafler på Esso-stasjoner, noe som har vist seg å være et lurt trekk.

– De har slått veldig godt an over hele landet. Salget har økt måned for måned siden vi lanserte tilbudet for et års tid siden, sier Stine Solheim, leder for butikkavdelingen i Esso Norge, til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Nortura kan fortelle at forbruket av ferdigvafler nesten har blitt femdoblet de siste ti årene. Årlig leverer bedriften fire millioner plater, blant annet til kiosker som Narvesen, 7-Eleven og andre spisesteder.

– Vaffelpressa går døgnet rundt. Blant annet leverer vi nå til alle Esso-stasjoner i Norge. Det er også mange bedriftskantiner som har satt vafler på menyen, sier Thomas Lagarhus, fabrikksjef på Nortura eggprodukter, i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer