Vakre påskefeiringer verden rundt

De katolske landene i Latin-Amerika feirer påsken med innlevelse.

Publisert
Sist oppdatert

Mexico

I San Luis Potosí, Mexico, iscenesetter innbyggerne Jesus ferd langs Via Dolorosa til Golgata. Hver enkelt har en rolle med sine kostymer og rekvisitter. Denne skikken er mer enn 150 år gammel. Dramaet akkompagneres av melankolske trommer. Det samme skjer i byen Oaxaca, men her er ritene mer fargesprakende: drakter og flagg er broderte med gull- og sølvtråd og Jesus-figuren som bæres gjennom gatene er flere hundre år gammel. I Oaxa lages det også i stand altere med aromatiske blomster og planter utenfor kirkene, hjemme hos folk og på arbeidsplassen. I Taxco er det lignende prosesjoner, men mange troende pisker seg selv.

Les mer:Vilt, vakkert MexicoDe dødes dagSectur - offisiell turistinformasjon

Guatemala

I Guatemala legges det tepper av blomster i gatene før prosesjonene. Denne skikken har to opphavsforklaringer. I precolombinsk tid gikk høvdinger og prester på blomstertepper under spesielle sermonier. Den andre forklaringen kommer fra Spania: Både på Kanari-øyene og i Katalonia markeres Kristus legemsfest med å lage blomstertepper i gatene. De mest kunstnerisk utførte blomsterteppene finnes i Guatemalas gamle hovedstad Antigua, i San Bartolomé Becerra og i Guatamala City.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer