Vakreste ekstremsport på kloden

Thailand - et ekte strandparadis? Ja, men også et verdenskjent eldorado for fjellklatrere.

Publisert

Thailand-myten kretser rundt bortgjemte strender og paradis-liknende liv under svaiende palmer. Som myter flest forteller den ikke hele sannheten: Om du er klar for intense opplevelser mellom strandliv og barbesøk kan Thailand også gi deg dette.

Ved Krabi på sydvestkysten kan du først leke adrenalinberuset edderkopp i fjellveggen 100 meter over bakken. Deretter kan du avkjøle deg med snorkel over korallrevene i det azurblå Andaman-havet.

150 klatreruter

Thailand er enhver Syden-turists drøm, men også et valfartssted for klatreentusiaster fra hele verden. Kalksteinsklippene rundt Krabi på sydvest-kysten regnes som en av de heftigste stedene for klippeklatring på kloden. Mellom 400 og 500 klatreruter venter på deg - og alle rutene har navn.

Den lille byen Ao Nang er et godt utgangspunkt for vertikal veggakrobatikk. For å komme dit fra Krabi by skranglet vi en halv time i en ombygd pickup-truck (songthaew). Landskapet er slående. Klippene reiser seg loddrett fra havet i alle retninger, og når sola går ned tegner kalksteinstennene seg klart mot horisonten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer