Vaksinerte slipper karantenehotell

Regjeringen innfører midlertidig ordning fra i morgen av, men barn slipper ikke karantenehotell.

STRAKS KLART: Coronasertifikatet er bare noen dager unna. I mellomtiden slipper vaksinerte å gjennomføre karantene på hotell. Foto: Gorm Kallestad / NTB
STRAKS KLART: Coronasertifikatet er bare noen dager unna. I mellomtiden slipper vaksinerte å gjennomføre karantene på hotell. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse onsdag informerte helse- og omsorgsminister Bent Høie om det kommende coronasertifikatet. Planen er at dette er operativt i Norge allerede neste fredag, altså 11. juni.

– Jeg forstår godt at personer som er vaksinert eller har hatt covid stiller spørsmål ved hvorfor de må være på karantenehotell, sa Høie, men argumenterte med at det måtte være sånn fordi man ikke har hatt en sikker måte å bevise vaksinasjon på, og at det ikke er umulig å jukse.

Fra 11. juni vil vi altså ha et fullverdig coronasertifikat i Norge, som er basert på QR-koder som kan vises frem ved kontroll. Blant annet vil dette sertifikatet kunne brukes i fase tre av gjenåpningen, der man tillater større ansamlinger av folk dersom alle regnes som beskyttet, men det skjer ingenting med regelverket i det coronasertifikatet blir klart.

Barn slipper ikke

Barn slipper derimot ikke karantenehotell, ettersom de ennå ikke er en del av karanteneprogrammet. Det bekreftet Bent Høie til Dagbladet.

- Hvis du kommer med mindreårige barn som ikke er beskytta eller vært gjennom covid 19 må de på karantenehotell, da må voksne være med de, men det er noe vi ser på framover, forklarte Høie til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer