Valencia - Norge, 1 - 0

Valencia er vertskap for landskampen Spania - Norge førstkommende lørdag. Uansett hvordan Norge måtte klare seg mot Carles Puyol, Raul Gonzalez og den øvrige spanske landslagstroppen: Valencia byr på både trøst og steder for å juble. Sjekk ut DinSides tips til hvordan gjøre Valencia.

Ta turen innom Ciudad de las artes y las cinecias - Kunst- og vitenskapsmuseet.

Foto: www.cac.es Foto: cac valencia
Ta turen innom Ciudad de las artes y las cinecias - Kunst- og vitenskapsmuseet.

Foto: www.cac.es Foto: cac valencia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

14.000 billetter er allerede solgt til kampen mellom Norge og Spania lørdag 15. november, men spanske medier antar at så mange som 55.000 mennesker vil overvære begivenheten på Mestalla stadion i Valencia. Vil du gjøre mer enn fotball i Valencia? Her er våre ti heteste tips:

1. Høyt turtall

Ta turen tilbake neste høst, og få med deg mer kubikksterk moro enn fotball. Fra 14. - 16. oktober arrangereres motorsykkelløpet som har fått navnet etter verdensmester i motorsykkelritt, Ricardo Tormo. 70 deltakere fra 17 land konkurrer i grenene Supersport og Extreme Formula. Arrangørene lover motorfansen en stor opplevelse.

2. Kunst, vitenskap, arkitektur

Det nye senteret Ciudad de las artes y las ciencias - kunst- og vitenskapsbyen - gir deg arkitektur, kunst og vitenskap i spektakulære omgivelser. Senteret er åpent hver dag fra klokken 10 til 20, lørdager er det åpent helt til klokken 21. Entré koster 6,01 euro og barn/honnør-billett koster 4,21 euro.

(Avenida Autopista de el Saler, tlf.: + 34 902 100 031)

Ekstern lenke:
Ciudad de las artes y las cinecias

3. La Fallas

Las Fallas er en av Spanias mest berømte folkefester. Denne festen overgår seg selv hvert eneste år. Valencianerne smeller opp omkring 600 svære pappdukker som forestiller kjente mennesker, og man gjør hva man kan for å gjøre narr av dem på oppsiktsvekkende måter. På den siste natten Nit del Foc - flammenes natt på katalansk, brennes alle figurene. Men Fallas-programmet er sammensatt: Her er idrett, tyrefekting og selvfølgelig ofring til byens skytshelgen. 12. - 19. mars var det sist Fallas i Valencia.

Ekstern lenke:
Las Fallas

Skroll ned

4. Gastronomi

Paella, Spanias nasjonalrett, kommer angivelig fra Valencia.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Paella, Spanias nasjonalrett, kommer angivelig fra Valencia.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Spanias nasjonalrett paella har sin opprinnelse her. Gå for tradisjonell paella, eller kast deg over arroz negro, paella fargesatt med blekk fra blekksprut. Torsdag er den store paella-dagen, og da er det paella på menyen på de fleste restauranter.

Prøv for eksempel restaurant La Pepica.

(Paseo Neptune 6 y 8, Playa Levante, Valencia, tlf.: + 34 96 371 0366)

5. Drikke

Agua de Valencia - vann fra Valencia, er ikke helt som annet vann. Den består av champagne, Cointreau og appelsinjuice. Prøves hos første og beste bar, eller hjemme foran TV-skjermen mens du følger fotballkampen?

6. Shopping

Zara og El Corte Inglés på hvert hjørne, det er Spania. Men Valencia har også sine lekre boutiques og handlegater. Søndag morgen er det markedet på Plaza Redonda som gjelder; her selges bøker, malerier, kjæledyr, lærprodukter og musikk. Det veldige handlesenteret Nuevo Centro har absolutt alt.

(Avenida Pio, tlf.: + 34 96 347 1642).

7. Strender

Las Arenas og La Malvarrosa byr på kilometervis med strandlinje. Den nye flotte strandpromenaden er utmerket til alt på hjul: sykler, rollerblades eller barnevogner. Cirka ti kilometer utenfor byen ligger stranden El Saler, en strand som er klassifisert som en såkalt Blue flag-strand av EU. Det betyr at den innfrir en rekke kvalitetskrav når det gjelder miljø og sikkerhet.

8. Uteliv

Barrio del Carmen huser bohemske barer og nattklubber med spansk movida, eller action. Andre partyområder det er verdt å få med seg er Avenida de Aragón, Plaza de Cánovas, området rundt University in Avenida Blasco Ibáñez, Plaza de Honduras y Xuquer og Calle Juan Llorens.

For en tapita, en drink og live-musikk, prøv Barca (Calle Barca 7, tlf.: + 34 96 352 1233). La Guerra tilbyr fem saler, labyrint og filmkvelder. ( Calle Quart 47, tlf.: + 34 96 391 3675)

Valencia er også en omstridt stasjon på den såkalte Ruta de bacalao, bacalao-ruta. Madrid-ungdommen kjører fra Madrid til Valencia, som huser en rekke klubber, hvor de fester til langt på dag før de kjører tilbake. Flere ungdommer har mistet livet som følge av kombinasjonen bilkjøring, dop og utmattelse.

9. Overnatting

Velger du å sove bort dyrebare Valencia-netter, bør du gjøre det med stil. Gå for Hotel Dimar (Gran Via Marqués del Turia 80, tlf.: + 34 96 3951 030) eller Meliá Rey Don Jaime (Avenida de Baleares 2, tlf.: + 34 96 337 5030) sentralt beliggende mellom de store attraksjonene.

10. Sport og spa


Puss opp fasaden etter lange netter på by'n i Valencia. Balenario Fuentepodrida i Requena utenfor Valencia tilbyr kroppslig forpleining av alle slag; hudpleie, antistressterapi og revmatismebehandling. Anlegget har tennisbaner, svømmebasseng og treningssaler, og du kan velge om du vil leie en chalet eller hotellværelse.

(Requena, Tlf.: + 34 96 233 5122)

Ekstern lenker:
Valencia kommune
Valencias turist
Comunidad Valenciana

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer