Vandrerhjem i jumbojet

En Boeing 747 bygges om til vandrerhjem på Arlanda. Cockpiten blir luksussuite ...

Inngangen blir ved venstre fremdør, via heishus eller trapp. Foto: Jumbo Hostel
Inngangen blir ved venstre fremdør, via heishus eller trapp. Foto: Jumbo Hostel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grunnarbeidene er i gang, og 28. august flyttes den gamle Boeingen ut til byggeplassen. Da kan de starte arbeidet med å bygge opp flyet innvendig. Per i dag er flyet kun et tomt skall.

- Vi håper å åpne 1. desember, forteller administrerende direktør i Jumbojet Hostel, Oscar Diös, til DinSide Reise.

Se bildespesial nederst i artikkelen.

Parkert fly blir vandrerhjem

Det er selskapet Jumbo Hostel, med Oscar Diös i spissen, som står bak det noe annerledes overnattingsalternativet på Arlanda. Jumbojeten, en 747-200 fra 1976, ble tatt ut av trafikk i 2002, da flyselskapet Transjet gikk konkurs. Siden har flyet stått parkert på Arlanda. Diös, som også driver Uppsala Vandrerhjem og hotell, var på jakt etter et sted å etablere seg på Arlanda.

- Jeg var i gang med å utvide min virksomhet med vandrerhjem i slutten av 2006 da jeg fikk nyss om at et gammelt flyvrak var til salgs på Arlanda. Ettersom jeg lenge har ønsket å etablere meg på Arlanda tvilte jeg ikke et sekund på å slå til når muligheten dukket opp, forteller Oscar Diös i en pressemelding.

Luksus og sovesal

Jumbojet-vandrerhjemmet får to etasjer med 25 rom og til sammen 85 senger.

- Det blir to etasjer om bord. I øverste etasje blir det to soverom, et i cockpit samt et til. I underetasjen blir de øvrige rommene, frokostsal og annet, forteller Oscar Diös til DinSide Reise.

Slik blir tresengslugarene. Foto: Bjerking Arkitekter Ingenjörer
Slik blir tresengslugarene. Foto: Bjerking Arkitekter Ingenjörer Vis mer


Foruten suitene blir det mindre rom med tre senger, samt to sovesaler; en for menn og en for kvinner. Tresengsrommene blir rundt 6 kvadratmeter store, med en takhøyde på 3 meter. Bad og dusj blir på gangen, hvor gjestene må dele på fasilitetene, mens de to toppsuitene får separate baderom. Alle rommene får flat-tv, hvor gjestene også kan følge avgangs- og ankomsttidene på Arlanda. Luksussuiten i cockpit har bevart deler av den gamle innredningen, og derfra skal du få utsikt over flytrafikken på Arlanda.

Skaperne av dette prosjektet, ser også for seg at stedet kan bli et utfluktsmål for flyinteresserte eller andre nysgjerrige. Her skal det bli en kafé med muligheten for en kaffe og en liten matbit også for forbipasserende gjester, og er du nysgjerrig på hvordan det er å stå på en flyvinge, skal du få muligheten til det her.

Adkomst til vandrerhjemmet blir via et heis. og trappetårn ved venstre fremdør, som på et ordinært rutefly.

Se bildespesial nederst i artikkelen.

Bo tre for 1.000 kr

Vandrerhjemmet ligger en ti minutters gåtur fra terminalen på Arlanda, og skal være lett tilgjengelig med alle fremkomstmidler. Og sjansene er store for at hotellregningen du får presentert ved avreise ikke blir så stor.

- Det kommer til å koste cirka 1.000 kroner per rom (svenske kroner, red. anm.), og der kan man altså bo tre personer. Det blir to sovesaler også, hvor man kan kjøpe seg en seng, dette kommer til å koste rundt 250 kroner, forteller Oscar Diös. Suiten i cockpit kommer til å koste rundt 3.000 kroner per natt, denne blir som en bryllupssuite, sier Diös videre.

Vil innta Europa

Diös og hans noe annerdeles overnattingskonsept sikter seg inn på å innta flere flyplasser med liknende vandrerhjem.

- Vi har noen steder til som vi har diskusjoner rundt, som mulige steder å utvide til, dette er fremfor alt i Europa, forteller Oscar Diös til DinSide Reise. Men vi ser også til andre steder utenfor Europa på sikt. Forutsetningen for å få dette til, er at Boeing 747er tas ut av trafikk, sier Diös.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer