Vanvittige berg- og dalbaner 2010

Nyheter som setter fart i blodpumpa.

Intimidator 305 i Kings Dominion, Virginia, USA, er en av årets berg- og dalbanenyheter. Den beveger seg inn på listene over de raskeste og høyeste banene, men topper dem ikke.
Intimidator 305 i Kings Dominion, Virginia, USA, er en av årets berg- og dalbanenyheter. Den beveger seg inn på listene over de raskeste og høyeste banene, men topper dem ikke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fornøyelsesparkene er avhengige av å fornye seg hele tida, og det skal helst være større, gjevere og mer hårreisende enn noen tidligere, for å vinne kampen om kundene.

Verdens høyeste berg- og dalbane er Kingda Ka på Six Flags Great Adventure i New Jersey, USA. Den tar deg 139 meter opp i lufta, noe som er 22 meter høyere enn Oslo Plaza. Dette var også verdens raskeste, inntil ring°racer åpnet på Nürburgring i Tyskland i 2009: Kingda Ka har en toppfart på 206 kilometer i timen, mens det nye fartsvidunderet på Nürburgring har en toppfart på 217 kilometer i timen.

Kingda Ka troner også i toppen av listen over verdens berg- og dalbaner med høyest fall, med sine 127,4 meter rett ned. Her er det ingen av årets nyheter som synes å nærme seg teten, men den nye Intimidator 305 på Kings Dominion i Virginia, USA, synes å bevege seg inn på en 5. plass på listen med et fall på 91,4 meter - om den åpner i 2010 som etter planen.

Verdens største fornøyelsesparker

Her er noen av årets hete nyheter i verdens fornøyelsesparker. Kjenner du til noen enda heftigere berg- og dalbaner som er under konstruksjon? Tips andre i debattforumet nedenfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.