Vanvittige VIP-fly

Det finnes private jetfly, og det finnes ekstremt luksuriøse private jetfly. Her er VIP-maskinene som gjør hotellet overflødig.

Publisert
Sist oppdatert

La oss bare innrømme det først som sist: "Vanlig" førsteklasse blir stusslig etter å ha fått innblikk i VIP-enes ville flyverden. I kretsene der milliardene sitter løst, er beinplass og kjip flymat ditt minste problem. Og hvorfor bo på hotell når flyet har både soverom, egen kinosal og mulighet for svømmebasseng?

>> Vi leder deg inn i fristelse: Se bildene fra den flygende VIP-luksusen

Boeing Dreamliner hetest nå

Lufthansa Technik er en stor tilbyder av spesialtilpassede VIP-fly av alle typer, basert både på nye og brukte fly. Siste modell ut i privatjet-rekken er Boeing 787, den såkalte Dreamliner, som er Boeings nye flaggskip. Flyet er opprinnelig designet for å ta opp til 330 passasjerer i normal rutedrift, og skal etter planen settes i kommersiell drift i løpet av 2008. Til tross for dette tidsperspektivet og priser fra 940 millioner kroner og OPP(!), er det flere interessenter.

Boeing meldte denne uken at det sveitsiske selskapet PrivatAir har bestilt en luksusvariant av Dreamliner. Selskapet driver utleie av private jetfly til sine kunder, og var også det første selskapet som tok i bruk Boeing Business Jet og en luksuskonfigurert Boeing 767 for chartertrafikk av VIP-kunder. Lufthansa Technik spår i følge New York Times at det blir så stor interesse for private Dreamliner-fly, at de har satt opp en egen arbeidsenhet som vil fokusere på design av interiør i 787-maskiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer