Våpen i alle former avslørt

Glemt eller gjemt? Sikkerhetskontrollens beslagrapport for 2011 inkluderer gjenstander som ikke er hva de gir seg ut for å være.

Her er noen av beslagene som er gjort på amerikanske flyplasser i 2011.
Her er noen av beslagene som er gjort på amerikanske flyplasser i 2011. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi hører tidvis om reisende som kommer seg gjennom sikkerhetskontroller på flyplasser med våpen, som kniver og pistoler. Men de faktiske beslagene hører vi mindre om. For eksempel blir 280 flasker med væske beslaglagt ukentlig på Gardermoen.

Nei, det er ikke en rosa mobiltelefon

Men beslaghistoriene i Norge tangerer ikke det som rapporteres fra USAs Transportation Security Administration (TSA). I fjor ble det beslaglagt hele 1.200 skytevåpen ved landets flyplasser. Det tilsvarer flere enn tre våpen daglig. Og mange av disse er i tillegg ladd.

Det finnes også andre typer våpen, som i dagens verden ikke er forenelig med flyreiser. Den lille rosa mobiltelefonen som en kvinnelig reisende hadde med seg i Los Angeles for eksempel. Den viste seg å være et skjult elektrosjokkvåpen, og kvinnen fikk ikke reise videre før den sjokkerende mobilen ble etterlatt hos sikkerhetskontrollørene.

Pensjonist med pistol

Mange av de som avsløres med ulovlige gjenstander medbragt, hevder at de rett og slett har glemt at de har dem med i bagasjen.

Hakket lenger gikk historien om 76-åringen som ble avslørt i kroppsskanner med en ladd pistol festet til ankelen. Han hevdet også å ha glemt at han hadde den på seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer