Våre favorittstrender

Journalistene i reiseredaksjonen har plukket ut sine strandfavoritter.

Prai da Rosa betyr "den rosa stranden". Et rosenrødt strandparadis.
Prai da Rosa betyr "den rosa stranden". Et rosenrødt strandparadis. Vis mer

Rosenrødt strandliv

Hans Kristian Krogh-Hanssen:På Brasils sørkyst finner du strender til å dø for. Spesielt i delstaten Santa Catarina. To av mine absolutte strandfavoritter befinner seg nettopp her: Praia da Rosa og Guarda do Embau. Strendene ligger ikke så langt fra hverandre, og har alle omgivelsene som gjør en strand til et lite paradis. Praia da Rosa er likevel en mer sofistikert liten del av den brasilianske kystlinjen. Pousadane, lokale strandhoteller, er bygget oppe i åssidene rundt den absolutt glitrende stranden. Hotellene og pousadane er i seg selv utrolig fine, med en gjennomført høy standard. Noe som ikke er vanlig i Brasil. I helgene kommer gjerne fiffen fra storbyen Florianópolis hit for å slappe av i solen.

Stranden er også kjent blant lokale surfere. Gode bølger og kort vei til den ene strandbaren som befinner seg ved vannkanten, er midt i blinken etter en økt i vannet. Fra juni til oktober blir bukten på utsiden av strandparadiset forvandlet til parringsområde for vågehval. Da kan du se hval som velter i seg vannflaten fra stranden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer