Våre verste svindelhistorier

Stol ikke på gamle kjerringer og hjelpsomme typer. Her er lesernes verste svindelhistorier.

Illustrasjonsfoto, politimannen på bildet har ingen forbindelse med de omtalte historiene.
Illustrasjonsfoto, politimannen på bildet har ingen forbindelse med de omtalte historiene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Godtroende eller ikke godtroende – turister er utsatt for tyver og svindlere på jakt etter penger og verdisaker. Vi har tidligere skrevet om de ti mest vanlige svindeltriksene, som du kan lese om her. Der får du tips om hvilke situasjoner som bør utløse en kraftig alarmklokke hos alle turister. Vi har også bedt dere lesere sende oss deres beste (verste) svindelhistorier.

Skroll ned for å lese om lesernes mest horrible svindelopplevelser.

Har du en historie som fortjener spalteplass? Send din historie til denne e-postadressen.

Special offer, for you only, my friend

Våre verste svindelhistorier

 1. Europeiske svindelhistorier


En av våre lesere ble utsatt for flere utspekulerte triks på sin ferietur til Tunisia:

  «I Tunis kom en danske bort til oss, som visstnok hadde bosatt seg i Tunis for mange år siden. Han fortalte oss om en veldig spesiell bondegård som lå midt i byen. Vi måtte merke oss at dette ikke var noe alle turister fikk se, dvs. vi ble spesielt invitert på grunn av vår skandinaviske opprinnelse. Og det beste var jo at det var gratis å komme inn. Vel fremme, inn i et smug, åpnes en dør og vi går inn. Det er en liten plass med et par geiter og kaklende høner. Så inviteres vi videre inn i huset. Her ble vi presset til å kjøpe et par berømte tepper som var av det ypperste slag. Vi fortalte at vi allerede hadde kjøpt tepper på en respektabel plass. Dette var selvfølgelig ikke riktig, for de var ikke ekte ... mente han. Med litt oppsyking klarte vi å takke for oss. Da vi skulle gå ut av porten igjen, fikk vi et sjokk ... For det kostet nemlig å komme ut!
  Enda et eksempel på at ting aldri er gratis.

  På samme ferietur ble vi også invitert av guiden på kamelriding. Han samlet inn penger og betalte, så red vi ut på de tørre Sahara-slettene. Når det var sand så langt øyet kunne se, skimtet vi et par mopeder i horisonten. Disse 'freste' bortover på sanddynene og kom omsider bort til oss. De tilbød oss små flasker med kald Coca-Cola, for en luksus tenkte vi. Kald Cola i Sahara er vel ikke vanlig. Vi antok at det var innlagt i turen, men når vi hadde helt nedpå de edle dråpene kom kravene om noen dinar pr 0.35ml flaske. Vi fikk prutet det ned en smule, men uansett ble det den dyreste Colaen som har slukket tørsten for vår del, noen gang.»

Falsk politi i Marokko

Vi holder oss på samme kontinent. Denne leseren hadde et lite hyggelig møte med marokkansk "politi" på 1970-tallet:

  «Det går utallige historier om Marokko, hvor en del folk lever av å svindle turister. Dette ble jeg og en venninne utsatt for i 1975:

  Vi hadde vært i Tethouan-området noen dager, og skulle tilbake til Ceuta. På vei til busstasjonen ble vi stoppet av en ukjent person som sa at politiet var ute etter oss. Vi var mistenkt for å ha kjøpt hasj (dette er et område hvor kanskje halvparten av hasjen som selges i Europa, dyrkes). Vi burde derfor ikke gå til busstasjonen, men heller gå på bussen lenger nede i byen, på første holdeplass. Av en eller annen grunn gjorde vi som han sa. Vi kom da gjennom en gate med ganske lite trafikk og folk. Her ble vi stanset av to personer som påsto at de var politifolk. Den ene viste legitimasjon på arabisk. Jeg ba om å få se også baksiden av kortet (da nesten all informasjon i Marokko også gis på fransk), men det ville han ikke vise meg. Det var kanskje månedskortet hans.

  Vi var mistenkt for å ha kjøpt narkotika. Vi hadde ikke narkotika, men ingen har lyst til å havne i klørne på politiet i Marokko, så det var litt ubehagelig. Vi gikk imidlertid ut fra at de ikke var politifolk i det hele tatt, men amatørskuespillere, og vi fulgte energisk og blide med i retning politistasjonen. På veien ymtet de frempå om at vi kunne betale oss fri. De begynte på 15.000 kroner. Da vi kom frem til politistasjonen, var prisen 500 kroner. Jeg trodde da de ville stikke av, men de begynte å dytte og dra oss inn i selve bygningen. Selv om jeg fremdeles helte til at de ikke var politifolk, hadde jeg ikke lyst til å følge med inn på stasjonen. Det kunne jo være de hadde andre triks på lager - at de for eksempel hanket inn bestikkelseskandidater for ekte politifolk mot provisjon. Vi gikk derfor med på å betale. »

 • Stol ikke på stakkarslige kjerringer i Spania og hold på pengene i Barcelona: Klikk her for å lese flere svindelhistorier.
 • Har du en historie som fortjener spalteplass? Send din historie til denne e-postadressen.


  Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer