Vårens tørsteste test

Lager, malt, humle, ale, flaske, boks og tønne. Ølbrygging har lange tradisjoner rundt i verden - hva kan du om den gyldne drikken?

Gylden drikke toppet av skum. Hva er det? Test dine kunnskaper om øl ...
Gylden drikke toppet av skum. Hva er det? Test dine kunnskaper om øl ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Først var det galt at folk kjøpte rusbrus, så har det blitt galt at norske butikkers priskrig igjen har gitt de yngste smaken på øl. I tidligere tider var det imidlertid ikke regnet som galt å drikke øl - heller tvert om. Øl har blitt brygget i minst 4.000 år, og i den gamle norske gulatingsloven ble det satt strenge straffer for den som ikke brygget øl:

"Enno ei ølgjerd har me lova å gjera, husbond og husfru like mykje malt kvar, etter vekt, og signa det jolenatti til takk frå Krist og Sankta Maria, til godt år og fred. Um så ikkje vert gjort, skal det bøtast tre merker til biskopen. Men um nokon sit soleis tre vintrar at han ikkje gjer ølgjerdene eller grider dei bøtene som me har lagt på for kristendomen vår, og han vert sannskyldig i det, då har han forbrote kvar pening av godset sitt, det eig kongen vår halvt, men halvt biskopen".

Noe å tenke på i det du kaster deg over ukens kunnskapstest om øl med reiser og geografi som bakteppe.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Underholdning på DinSide Reise:

pixel
  • Test deg selv - bevis hva du kan
  • Moro på tur - reisehumor
  • Reiseguiden og Skiguiden – les hva andre syns om dine reisemål

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer