Varm og våt seilfest

Etter ni lange måneder er enden på seilasen endelig nådd for de barske menn og kvinner som i åtte minimale seilbåter har kjempet seg jorden rundt. Vi var med på festens siste dager.

Publisert
Sist oppdatert

Åtte båter, åtte team som hver har flere sponsorer i ryggen, ti havneanløp og ni etapper jorden rundt, ni måneders ferd mot målet. De har kjempet om etappeseiere, distanserekorder og internt samhold, og de har kjempet mot svekket utstyr, isfjell og tornadoer. Ved målgang i Kiel i helgen, vant den norske båten, djuice, sin første og eneste etappeseier.

- Utrolig, dette føles fantastisk. Vi har lengtet etter dette, og drømt om det i lang tid. Det var godt, det var et perfekt løp, veldig, veldig godt. Det svarer Knut Frostad på e-post på løpets internettsider etter målgang i Kiel. Den norske skipperen valgte å ha færre mannskap på denne korte etappen for å gjøre båten lettest mulig. Og det virket; båten ble for første gang den raskeste i løpet av seilasen, og lirket seg dermed opp på sjetteplass i sammendraget. Noen minutter bak djuice på sjarmøretappen fra Göteborg, kom den suverene sammenlagte vinneren illbruck. Dermed kunne også sammenlagte toer ASSA ABLOY, vinke farvel til sin sjanse på topplasseringen. For at svenskene skulle hatt mulighet på seieren, måtte de ha kommet inn på førsteplass samtidig som illbruck måtte blitt sekser eller dårligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer