Pakkereise

Varsler endring

Vil gjøre det lettere å bestille billige hotell.

FRA FLY TIL HOTELL: Reiselivsgiganten kaster seg inn i et nytt marked. Foto: Odd Roar Lange
FRA FLY TIL HOTELL: Reiselivsgiganten kaster seg inn i et nytt marked. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordens største charteraktør, Tui, varsler omfattende endringer i sitt tilbud. Fra å selge pakketurer med både reise og opphold vil selskapet nå tilby muligheten til å bestille «bare hotellovernatting» i Norden og nærmere 50 andre land.

SMARTE HOTELLTIPS: Det er veldig irriterende når man ikke får det helt mørkt på hotellrommet, og når man forsover seg til hotellfrokosten, men ikke fortvil! Vi har løsningen på alle disse problemene! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Dermed kaster de seg for fullt inn i hotellbookingbransjen der selskap som Booking.com og Hotels.com er blant gigantene i dag.

Tilbudet testes nå ut i Sverige, men Tui planlegger å utvide tilbudet til Norge i løpet av kort tid.

I siste liten

Målet er å gradvis å øke fra 15 000 overnattingssteder til 27 000 overnattingssteder i Sverige, Danmark, Norge og Finland i løpet av 2023, forteller Tui i en nyhetsmelding.

Ved å endre til «bare overnatting»-tilbudet kan reisende kjøpe hotellovernatting hos Tui og fly til reisemålet ved hjelp av andre selskaper. Man kan naturligvis også bruke andre reisemåter, etter eget ønske.

Målet er blant annet å kunne tilby alt fra luksushotell til svært billige ikke-refunderbare i-siste-liten-bestillinger.

Mange varianter

- Mange forbinder nok ordet pakkereise som synonymt med charter, den mest vanlige kombinasjonen er flytransport, transfer til hotellet og selve hotelloppholdet, sier Vings landsjef i Norge, Marie-Anne Zachrisson til DinSide.

- I tillegg til dette selges det frokost- og måltidspakker i ulike varianter samt leiebil, utflukter, treningstimer, spaopplevelser og mye mer. Det finnes en masse ulike tilleggsmuligheter, men som krever en tradisjonell pakkereise i bunnen.

Ifølge Zachrisson er nesten alt de selger basert på en pakke av fly (charter eller rutefly) og hotell.

- Mange reisende velger «Kun fly» og bare en meget liten andel velger «bare hotell». Men med bare fly eller bare hotell er man ikke dekket av pakkereiseloven.

Egne pakker

Administrerende direktør Sebastian Ebel i Tui sier dette:
- «Bare overnatting» er noe vi ikke har hatt før. Det er viktigere og viktigere for kunden og vi ønsker å tilby dette.

Den nye overnattingsplattformen ble lansert i Sverige 14. desember og rulles ut i Danmark, Finland og Norge nå i februar.

Tui er en reiselivsgigant som har spesialisert seg på charterreiser, cruise og feriereiser med rutefly. Og nå utvider de altså tilbudet for å nå kunder som ønsker å sette sammen sin egen pakkereise på tvers av ulike leverandører og kjeder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer