Storbytur til London:

Varsler kaos

Dette skjer de neste dagene.

TRØBBEL I VENTE: Skal du til London de neste dagene så må du være forberedt på ekstra beredskap og at ting kan ta lengre tid enn vanlig. Foto: Odd Roar Lange
TRØBBEL I VENTE: Skal du til London de neste dagene så må du være forberedt på ekstra beredskap og at ting kan ta lengre tid enn vanlig. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Etter dronning Elizabeth II´s dødsfall vil det arrangeres en rekke seremonielle begivenheter i London den neste uka.

Dette skjer blant annet for å la publikum vise den avdøde dronningen sin respekt i en periode med nasjonal sorg.

Og det inkluderer Lying-in-State (også kjent som lit-de-parade) på Palace of Westminster fra onsdag 14. september.

Nå advares turister mot trafikk-kaos og lange køer.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Trafikktrøbbel

- Disse hendelsene forventes å bringe tusenvis av mennesker fra hele Storbritannia til London. Noe som vil føre til økt trafikk og kortsiktige forandringer i hvordan blant annet kollektivtransporten fungerer, advarer transportansvarlig for London by, Andy Byford i en epost til reisende som skal til London de nærmeste dagene.

- Folk må forvente lengre køer og endringer i måten de kan å gå inn eller ut av en stasjon. Det er også veisperringer i hele London sentrum, noe som vil påvirke noen sykkelruter og busstjenester.

Sett av god tid

- Vi gjør alt vi kan for å holde byen vår i bevegelse og sikre at folk kan reise trygt. Men sett av ekstra tid til reisen din og unngå å kjøre dersom det er mulig, fortsetter han.

KØ, KØ OG KØ: Hundretusener av mennesker vil oppsøke London de neste dagene for å minnes den tidligere dronning Elizabeth II. Det vil føre til ekstra kø på t-banenettet. Foto: Odd Roar Lange
KØ, KØ OG KØ: Hundretusener av mennesker vil oppsøke London de neste dagene for å minnes den tidligere dronning Elizabeth II. Det vil føre til ekstra kø på t-banenettet. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Det kan med andre ord bli ekstra hektisk for dem som har planlagt en storbyferie til London frem til begravelsen av den tidligere dronningen. Denne skal skje 19. september.

T-banen

T-banetjenester vil kjøres som normalt, men noen stasjoner vil være travlere enn vanlig, og noen kortsiktige sikkerhetstiltak som kø, stenging, ikke-stopp på enkelte stasjoner eller endringer i måten kunder får gå inn eller ut av en stasjon kan være nødvendig

Unngå denne

Kunder oppfordres spesielt til å unngå Green Park T-banestasjon hvis mulig. Årsaken er det høye antall kunder som passerer gjennom, og for å beholde kapasitet for kunder som trenger nødvendig tilgang.

Man bør heller bruke t-banestasjoner, som Victoria, Piccadilly Circus og St. James's Park, da disse ligger innen kort gangavstand fra Buckingham Palace.

Busstransporten endres

På grunn av veistenginger vil noen busser stoppe i kort avstand før selve destinasjonen eller vil være på omledning til etter hendelsene.
De kan også kjøre til en redusert frekvens.

Alle jernbane- og bussstreiker som var planlagt å finne sted denne uken er nå avblåst.

Noen sykkelruter vil bli påvirket av veistenginger, som for eksempel C3 Santander Cycles vil fungere som normalt, men enkelte dokkingstasjoner kan være stengt.
Samtidig vil London River-tjenester vil fungere som normalt.

Dette er smartest

Å gå eller å bruke t-bane og tog vil være den beste måten å komme seg rundt i London i den aktuelle perioden.

Sørg for å planlegge på forhånd ved å bruke Journey Planner eller last ned TfL Go.

Du finner også nyttig informasjon i Londontrafikkens oppdaterte side og på denne Londonsiden.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer