Flyreiser:

Varsler ny kaossommer

Her må du regne med flytrøbbel i sommer

BAGASJEKAOS: Ta kun med deg håndbagasje i sommer. Da slipper du trøbbel som dette. Foto: Odd Roar Lange
BAGASJEKAOS: Ta kun med deg håndbagasje i sommer. Da slipper du trøbbel som dette. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De færreste glemmer fjorårets flykaos og ferietrøbbel. Nå varsler flere flyselskap at det kan bli en ny brennhet sommer ved en rekke av flyplassene i Europa, og dette vil ramme ferien for tusenvis av nordmenn.

Innstilte flyavganger, endrede flytider og en rekke varslede streiker. Alt dette sammen med underbemannede flyplasser gjør at drømmen om en smertefri reise bare blir en drøm for mange.

Endrer reisen

En rekke norske passasjerer har allerede fått beskjed om at charterturen deres er kansellert. Noen er flyttet over til mye mer ugunstige avgangstider, andre har fått hele reisen avlyst.

Samtidig har mange fly til og fra Nordens nest største flyplass, Kastrup, vært sterkt forsinket på grunn av at den ene av to rullebaner er stengt i forbindelse med vedlikehold.

I tillegg har mangel på flygeledere skapt en rekke vansker for flyselskapene og deres passasjerer. Det er ventet at problemene vil vare gjennom hele sommeren, og øke når de flyplassansatte går ut i ferie.

Både SAS og Norwegian har kontaktet danske luftfartsmyndigheter i forkant av sommeren, og Norwegian leter etter alternativer til Kastrup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer