Varsler nytt forbud

Setter ned foten for populært tilbud.

FORBUDT: Dette blir forbudt. Foto: NTB
FORBUDT: Dette blir forbudt. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i Indonesia godkjente før jul et forbud med å ha sex med andre enn dem man er gift med. Den nye loven gjelder både landets egne borgere og besøkende utlendinger. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

Nå kommer et nytt forbud for Bali-turistene, melder BBC.

Bryter reglene

Myndighetene har nå sett seg lei på at utenlandske turister freser rundt på øya på motorsykkel og bryter trafikkreglene.

Ifølge det lokale politiet har mer en 171 utenlandske statsborgere brutt trafikkreglene på øya fra sent i februar til tidlig i mars. Noen bruker til og med falske skilt.

- Du skal ikke streife rundt på øya med motorsykler, uten å ha på deg skjorter eller klær, ingen hjelm, og til og med uten førerkort, sa guvernør I Wayan Koster nylig.

Dermed skal det nå bli slutt på å la turister leie tohjulinger i landet.

I stedet må turister nå leie bil gjennom reisebyrårer, skriver Daily Mail.

Det er usikkert på hvordan forbudet blir overholdt, men guvernøren ser nå på muligheten for å kunne frata turister visumet.

Reagerer

Forslaget går imidlertid ikke upåaktet hen.

Den australske turisten Damien Hoo kalte dette det dummeste han hadde hørt, i en video på Instagram, skriver Daily Mail.

Også styreleder for foreningen for motorsykkelutleie, Dedek Warjana reagerer, og kaller forbudet forhastet og ber myndighetene heller straffe enkelttilfellene.

Han foreslår å heller stramme inn på leievirksomheten, for eksempel å forsikre seg om at alle som leier motorsykkel, faktisk har lappen for dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer